1Password koopt SecretHub en lanceert nieuwe secret management tool

1Password

1Password kondigt een grote nieuwe stap aan. Door het bedrijf SecretHub over te nemen, gaat 1Password verder dan de basis van wachtwoordbeheer en maakt het bedrijf de stap naar secret management. Naast de overname, kondigt 1Password ook een nieuw platform aan: 1Password Secrets Automation. 

Het is voor 1Password een logische stap om zich te richten op enterprises, waar ze toegangsgegevens, API’s, sleutels en certificaten bewaren in steeds complexere infrastructuur. Met de nieuwe Secrets Automation service gaat 1Password echter nog een stapje verder. De dienst helpt bedrijven niet alleen hun wachtwoorden te bewaren, maar biedt ook een veilige plaats voor alle geheime documenten. 

Op dit moment wordt 1Password gebruikt door meer dan 80.000 bedrijven verspreid over de hele wereld. Veel van de bestaande 1Password gebruikers zijn ook potentiële gebruikers voor de Secrets Automation dienst. 

Eén tool voor al je geheimen

“Bedrijven moeten hun infrastructuurgeheimen minstens net zo goed beschermen als de wachtwoorden van hun personeel”, zegt Jeff Shiner, CEO van 1Password. “Met 1Password en Secrets Automation hebben bedrijven één enkele tool om al hun bedrijfsgeheimen te beveiligen, beheren en te orkestreren. Wij zijn het eerste bedrijf dat geheimen van zowel mensen als machines samenbrengt in een significante en makkelijk te gebruiken manier”, legt Shiner uit.

Met de overname van SecretHub, is 1Password van plan een aantal belangrijke functies van de SecretHub dienst te verwerken in het Secrets Automation platform. De voormalige SecretHub CEO, Marc Mackenbach, laat weten dat bestaande SecretHub gebruikers de dienst kunnen blijven gebruiken tot 1 januari 2022. 

Samenwerking met GitHub

Als aanvulling op de acquisitie en de nieuwe dienst, kondigt 1Password ook aan een partnerschap te zijn begonnen met GitHub. Volgens Dana Lawson, VP of partner engineering and development bij GitHub, maakt het Secrets Automation platform het leven van zowel ontwikkelaars als beveiligingsteams een stuk makkelijker.

In 2019 ontdekten onderzoekers van de North Carolina State University dat meer dan 100.000 repositories te maken hadden met gelekte geheimen. Elke dag kwamen er duizenden nieuwe gevallen bij. Door een partnerschap te starten met 1Password, wil GitHub dit probleem de wereld uit helpen. 

“Met de aankomende GitHub en 1Password Secrets Automation integratie, zijn teams in staat om al hun infrastructuur geheimen volledig te automatiseren, met de gewetensrust dat ze veilig en vertrouwd zijn”, aldus Dana Lawson.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home