Telecomspeler Digi zoekt testers voor algemene lancering

Digi staat op het punt om de Belgische telecommarkt te betreden. Het bedrijf test momenteel zijn glasvezelnetwerk en mobiele infrastructuur. Binnenkort wil het de eerste klanten aansluiten.

Digi, de nieuwe Belgische telecomoperator, voorziet een compleet aanbod van mobiele telefonie, internet en tv. Op dit ogenblik bevindt het zich in de laatste testfase. Dit geldt zowel voor het vaste internet via een eigen glasvezelnetwerk als voor de mobiele antennes die een nationale dekking moeten garanderen.

Zo’n 2 miljoen huishoudens in de grote steden moeten op termijn aangesloten worden op het netwerk van Digi. Initieel wilde de nieuwe telecomoperator al deze zomer zijn eerste producten aanbieden. Die deadline werd niet gehaald.

In Brussel zoekt Digi nu testgezinnen die in de wijk Kuregem wonen. Zij kunnen zich gratis aansluiten op het netwerk en tot het einde van het jaar genieten van supersnel internet. Momenteel zijn er al 10.000 huishoudens in Brussel die aangesloten kunnen worden. Ook voor het mobiele netwerk worden de laatste tests uitgevoerd. Wie geïnteresseerd is, kan zich inschrijven.

Toekomstplannen en fysieke winkels

Verder plant Digi de opening van zijn eerste fysieke winkels in Gent en Brussel. Op die manier kunnen klanten niet alleen online, maar ook in persoon terecht voor advies en diensten. Het bedrijf meldt dat het al 30.000 potentiële klanten heeft geregistreerd die interesse tonen in een abonnement.

Als de lancering succesvol verloopt, wordt Digi de vierde telecomspeler in België. Het haalde in de 5G-veiling twee jaar geleden genoeg licenties binnen in samenwerking met Citymesh. Die laatste ontfermt zich over de zakelijke markt, Digi mag zich op de particuliere markt werpen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home