Netgear introduceert Orbi 770 mesh-systeem met Wifi 7 

orbi 770
Bron: Netgear

Netwerkfabrikant Netgear is helemaal klaar voor de bredere introductie van Wifi 7. De nieuwe Orbi 770 is volgens de fabrikant het meest toegankelijke Wifi 7-apparaat tot nu toe.  

Netgear lanceert zijn nieuwe Orbi 770 tri-band Mesh-systeem in België en Nederland. Het systeem biedt multi-gigabit internetsnelheden en is uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties voor een breed publiek. 

Wifi 7 

Netgear breidt zijn WiFi 7-aanbod uit met de introductie van het Orbi 770 Mesh-systeem. Dit systeem is volgens Netgear hun meest toegankelijke WiFi 7 mesh-oplossing tot nu toe. WiFi 7 biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van WiFi 6, zoals hogere snelheden, minder vertragingen en een betere omgang met storingen. 

Wifi 7 is nog niet alomtegenwoordig en dat zal nog enkele jaren duren, maar routerfabrikanten hebben hun huiswerk al klaar. Netgear lanceerde eerder dit jaar ook de Orbi 970-serie en de WB750 die mee zijn met de nieuwste netwerkstandaard.  

lees ook

Wifi 7 in de startblokken: komt het snelle draadloze internet in 2024 al tot bij jou?

Het nieuwe Orbi 770-systeem speelt in op de toenemende vraag naar hogere internetsnelheden en betrouwbaarheid, wat vooral belangrijk is nu multi-gig internetsnelheden betaalbaarder worden. Daarnaast neemt het aantal apparaten dat extreem lage latency vereist, zoals AR/VR-headsets en AI-platforms, toe. 

11 Gbps 

Het Orbi 770 Mesh-systeem biedt een dekking tot 540 m² en ondersteunt maximaal 100 apparaten. Met snelheden tot 11 Gbps en de combinatie van de 5GHz- en 6GHz-banden belooft het systeem een stabiele en betrouwbare internetverbinding in grote woon- en kantoorruimtes.

netgear orbi 770
Orbi 770. Bron: Netgear

De aanwezigheid van een 2.5 Gig-internetpoort maakt het mogelijk om te profiteren van de nieuwste multi-gig internetsnelheden. Bovendien is het systeem voorzien van meerdere LAN-poorten op zowel de router als de satellieten, wat een stabiele bedrade verbinding mogelijk maakt voor apparaten zoals pc’s of gedeelde opslag. 

De Orbi 770-serie over ingebouwde beveiliging die in staat is om zowel bekende als onbekende bedreigingen te detecteren en blokkeren. Een ingebouwde VPN zorgt voort extra privacy en schermt je apparaten af. 

De Netgear Orbi 770-serie is vanaf 3 september officieel te koop in België en Nederland. De router met één satelliet kost 699 euro (incl. btw), een pack met twee satellieten 999 euro (incl. btw). Voor 399 euro koop je een extra satteliet bij.

Dit artikel werd bijgewerkt op 2 september met informatie over de prijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home