Lancom lanceert Europese oplossing voor multi-level campusnetwerken

Lancom breidt zijn switchportfolio uit met de introductie van de LANCOM CS-8132F core switch. Hiermee kunnen middelgrote bedrijven hun multi-level campusnetwerken volledig uitrusten met Europese componenten, van access tot core-niveau.

De nieuwe Lancom CS-8132F switch fungeert als het centrale knooppunt in campusnetwerken. Bedrijven met grote datavolumes of een hoge cliëntdichtheid profiteren van de krachtige specificaties, zoals 32 100G QSFP28 poorten en een switchcapaciteit van 6,4 Tbps. Dankzij deze capaciteit zijn de netwerken voorbereid op toekomstig bandbreedte-intensief gebruik.

Met de uitbreiding van het portfolio kunnen bedrijven nu al hun netwerklagen – van toegangsniveau tot de core – beheren met Lancom-componenten. Omdat de oplossingen volledig in Europa zijn ontwikkeld, is dat extra handig richting NIS2.

Cloudbeheer en betrouwbaarheid

De Lancom CS-8132F is ontworpen voor maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid, ook tijdens kritieke situaties. Het apparaat beschikt over redundante stroomvoorzieningen en ventilatoren die hot-swappable zijn, wat betekent dat onderhoud zonder netwerkuitval kan plaatsvinden. Daarnaast zorgt het Virtual Port Channels (VPC) systeem ervoor dat updates kunnen worden uitgevoerd zonder netwerkonderbreking.

Beheer kan plaatsvinden via web GUI, CLI of de Lancom Management Cloud, waar Software Defined Networking (SDN) zorgt voor geautomatiseerde implementaties en updates. Dankzij de 24/7 real-time monitoring hebben netwerkbeheerders volledige controle over alle aangesloten netwerkcomponenten.

Naast de CS-8132F lanceert Lancom nieuwe switches voor aggregatie- en toegangsniveaus, die eveneens via cloudbeheer kunnen worden aangestuurd. Het volledige switchaanbod wordt geleverd met een eigen besturingssysteem.

De LANCOM CS-8132F is vanaf oktober 2024 beschikbaar voor een prijs van 34.990 euro (netto).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home