HPE breidt Aruba Networking Central uit met monitoring voor apparaten van derden

hpe aruba

Deze uitbreiding van HPE Aruba Networking Central brengt nieuwe AI-inzichten en mogelijkheden, zoals de integratie van OpsRamp voor het monitoren van netwerkapparatuur van derden.

HPE voegt nieuwe functies toe aan Aruba Networking Central, waaronder monitoring voor netwerkapparaten van derden en verbeterde gebruikerservaringen. Dit moet zorgen voor beter netwerkbeheer, beveiliging en prestaties. Aruba Networking Central is een AI-gebaseerde netwerkoplossing, met focus op beveiliging.

lees ook

In de Sphere ziet HPE de wereld door een hybride bril

OpsRamp

Deze nieuwe functies komen voort uit de overname van OpsRamp in 2023. Met de integratie van OpsRamp kunnen netwerkbeheerders nu verschillende apparaten zoals routers, switches en firewalls van andere leveranciers monitoren, wat helpt bij een snellere probleemoplossing in heterogene netwerken.

De uitbreiding omvat ook verbeterde configuratietools, een breder overzicht van netwerkactiviteiten en AI-gestuurde optimalisaties. Door AI-inzichten te gebruiken uit een datalake dat inmiddels meer dan 1,6 miljard apparaten omvat, kan HPE Aruba voorspellende verbeteringen in netwerkprestaties realiseren. Dit resulteert in simulaties van beveiligingsmaatregelen, energiebesparing en geoptimaliseerde beveiligingsinstellingen.

Reizen in de tijd

Naast monitoring is HPE Aruba Networking Central verder uitgebreid met Digital Experience Monitoring (DEM) dankzij de integratie van User Experience Insight (UXI). Deze functie biedt netwerkbeheerders inzicht in de naleving van SLA’s van gebruiker tot applicatie. Met de nieuwe ’time travel’-functie kunnen beheerders bovendien op elk moment de status van het netwerk terugzien, wat bijdraagt aan efficiënter beheer.

De configuratie-engine van HPE Aruba Central is ook vernieuwd. Het platform biedt nu een gemeenschappelijk configuratiemodel, ondersteund door een API-first ontwikkelingsaanpak. Dit maakt het eenvoudiger om grootschalige netwerkconfiguraties door te voeren en te beheren.

De nieuwe functies van HPE Aruba Networking Central zijn sinds oktober 2024 beschikbaar in openbare preview. Verdere uitbreidingen, zoals de monitoring van apparaten van derden en verbeterde configuratiemogelijkheden, worden later in het jaar verwacht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home