Zoom pakt uit met nieuwe digitale AI-werkruimte Zoom Docs

Op dit moment loopt Zoomtopia, de eigen conferentie van Zoom. Het is de ideale gelegenheid om nieuwe producten en diensten te lanceren, zoals de nieuwe AI-werkruimte Zoom Docs.

AI zet zijn weg verder bij Zoom. Na de generatieve AI-assistent Companion stelt het bedrijf nu Zoom Docs voor. Dat is een flexibele, modulaire virtuele werkplaats die wordt aangestuurd door artificiële intelligentie.

Samenwerking met AI

De mogelijkheden van Zoom Docs lijken vrij divers. Je kan er terecht voor documentatie, om aan projecten te werken en voor datamanagement. Je kan het systeem ook gebruiken om onder andere tabellen of wiki’s te creëren en om taken aan te maken.

Zoom omschrijft zijn nieuwe product als een next-gen manier van samenwerken, opgebouwd van de grond op, met AI in het centrum. Zoom Docs kan zowel integreren met het overkoepelende platform, als met applicaties van derden. Op die manier wil het bedrijf het makkelijker maken voor teams en individuele gebruikers om projecten te creëren, eraan samen te werken en te ze te managen. Je kan Zoom Docs ook gewoon gebruiken om extra georganiseerd te werken.

Functies om te delen

Gebruikers kunnen aan de slag met een hele waaier aan mogelijkheden, zoals:

  • Traditionele documenten
  • Wiki’s
  • Sleep-en-drop content voor tabellen, grafieken en afbeeldingen

Via de AI kan je ook elementen uit Zoom-meetings (die je binnen Zoom Docs kan plannen) inwerken in documenten. Hiermee kunnen gebruikers elkaar informeren, creaties in gang zetten of Zoom Companion dat laten doen, content vlot samenvatten of gemakkelijk naar documenten zoeken. Tijdens een meeting kunnen deelnemers ook samen aan documenten werken. Al dan niet met de assistentie van AI.

Volgens CEO Eric S. Yuan gaan efficiënt samenwerken en communicatie altijd belangrijk blijven in een bedrijf. Met Zoom Docs wil hij Zoom’s engagement benadrukken om die menselijke connectie te blijven realiseren.

Zoom Docs zou volgend jaar algemeen beschikbaar zijn. Vorige maand lanceerde Zoom ook al Notes als een manier om vlotter samen te werken voor, tijdens en na meetings.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home