YouTube brengt meer AI naar zijn content creators

Videoplatform YouTube heeft een aantal nieuwigheden aangekondigd op zijn event Made On YouTube in New York. Bij de upgrades zitten enkele opvallende functies met AI.

Er komen nieuwe functies naar YouTube. Op zijn eigen evenement Made On YouTube, in New York, zijn niet alleen enkele praktische upgrades voorgesteld, maar ook een aantal nieuwe AI-functies.

AI-Tube

We beginnen het overzicht met Dream Screen. Klinkt dat fonetisch bekend in de oren? Dat is niet toevallig, dit is de YouTube-versie van een green screen en de eerste nieuwe AI-functie voor YouTube Shorts. Die feature is drie jaar geleden gelanceerd en is speciaal voor verticale clips van maximum een minuut. Gebruikers hoeven gewoon een idee in een prompt te typen en de AI genereert automatisch een achtergrond

Dream Screen wordt later dit jaar getest door geselecteerde creators en meer algemeen uitgerold in de loop van volgend jaar. In de toekomst wil YouTube het zelfs mogelijk maken om bestaande clips aan te passen (“remixen”) met een gelijkaardige functie.

Er komt volgend jaar ook een functie die gebruikers kunnen inzetten nog voor er een seconde is gefilmd. Met AI-powered insights kan je dan generatieve AI gebruiken in YouTube Studio om ideeën te ontwikkelen en lijnen uit te zetten voor een clip.

Hiermee kunnen creators brainstormen samen met AI. De inzichten gaan anders zijn voor elk kanaal en gebaseerd op wat het publiek op dat moment bekijkt. Na eerste tests in Studio gaf meer dan 70 procent van de bevraagde gebruikers aan dat het systeem nuttig was, volgens YouTube.

Een andere functie die we volgend jaar gaan zien is Assistive Search in Creator Music. Dit moet het makkelijker maken om specifieke muziek te vinden in Creator Music. Creators moeten gewoon de omschrijving van hun video intypen en de AI stelt relevante muziek voor, tegen de juiste prijs.

Wil je je creatie in een compleet andere taal delen? Dan is er binnenkort Automatic dubbing with Aloud om daarbij te helpen. Dat is een AI-tool die clips automatisch in een andere taal dubt. YouTube loste echter nog niet in welke talen dat mogelijk gaat zijn.

Dit is zeker niet de eerste connectie tussen YouTube en AI. Je kan Google Bard bijvoorbeeld al even vragen om bepaalde video’s te tonen op het platform. YouTube kan door Google misschien ook worden gebruikt om het AI-project Gemini te gaan trainen.

Nog een app erbij

Dan is er ook nog een update waarbij AI niet het grote focuspunt vormt. Om het proces van clips te bedenken, maken en opladen te versnellen, komt de mobiele app YouTube Create eraan. Die moet beginnende creators ook meer aanmoedigen om de eerste stap te zetten. De app wil de productie van zowel Shorts als gewone clips eenvoudiger en sneller maken en bevat verschillende functies:

  • Precies monteren en knippen
  • Automatische ondertiteling
  • Mogelijkheden voor voice-over
  • Een collectie filters, effecten en overgangen
  • Royaltyvrije muziek
  • Technologie die de beat matcht met het beeld

Momenteel is er een bètaversie van YouTube Create beschikbaar in geselecteerde markten. De app is gewoon gratis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home