Youfone biedt binnenkort vast internet aan in België

Youfone internet

Youfone zoekt deze maand 20 testers binnen zijn huidige klantenbestand om een half jaar lang gratis het vast internetaanbod te testen in België.

De Nederlandse telecomprovider Youfone wil binnenkort ook vast internet aanbieden in België volgens Tweakers. Het contacteerde verschillende Belgische klanten met een mobiel abonnement van Youfone met de kans om gratis vast internet te testen de komende zes maanden. In totaal is de provider op zoek naar twintig testers die op regelmatige basis hun ervaringen willen meedelen.

Het is onduidelijk wanneer Youfone de stap zet naar algemene beschikbaarheid van de nieuwe dienst. In de mailing naar Belgische klanten is er sprake van een testperiode van zes maanden. Wie geen e-mail heeft ontvangen, kan zich niet aanmelden.

De telecomprovider is op zoek naar een diverse groep uit verschillende regio’s. Het is voorlopig onduidelijk of enkel VDSL-aansluitingen in aanmerkingen komen, of ook glasvezel zoals in Nederland het geval is.

Sinds april 2021 is Youfone aanwezig in België op het netwerk van Proximus als mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO). In zo’n constructie beschikt Youfone niet over een netwerklicentie, maar mag het via een bestaande netwerkoperator producten aanbieden onder eigen merknaam. Naast mobiele telefonie heeft het met Proximus ook een akkoord gesloten voor vaste internettoegang.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home