Xiaomi toont bliksemsnelle 300W-laadtechnologie voor smartphones

Xiaomi 300 watt snelladen

Een telefoon met een 4.100 mAh-batterij is volledig opgeladen op net geen vijf minuten dankzij een supersnelle 300 wattlader.

Waar ligt de limiet van snelladen bij een smartphone? Na een technologieshowcase van Xiaomi vorig jaar waar het 210 watt snelladen introduceerde, verlegde Realme (onderdeel van de Oppo en Oneplus-familie) de grens naar 240 watt laden. Het Chinese onderonsje wordt nu op de spits gedreven met de introductie van 300 watt snelladen op Mobile World Congress in Barcelona.

Wat betekent dit concreet? Een 4.100 mAh-batterij is hiermee op net geen 5 minuten volledig opgeladen. Xiaomi deed de demo met een aangepaste Redmi Note 12 Pro+. Het duurt amper één minuut om 20 procent bij te laden. 50 procent laden duurt iets meer dan twee minuten.

De telefoon ondersteunt niet volcontinu die hoge laadcapaciteit, maar het houdt verrassend lang een vermogen tussen de 280 watt en 290 watt vol. Bekijk hieronder het resultaat:

Waarom nodig?

Volgens Xiaomi is de hogere laadsnelheid het gevolg van krachtigere 15C-batterijcellen die gebruik maken van carbon in plaats van conventionele grafietonderdelen. Hiermee kan de Chinese fabrikant de dikte van de elektrodes met 35 procent verkleinen. Gecombineerd met een verbeterde elektrolytformule kan het sneller laden en ontladen zonder dat de warmteontwikkeling te groot wordt.

Xiaomi maakt gebruik van meer dan 50 functies in het systeem om de veiligheid van de batterij te garanderen. Het monitort onder andere continu de stroom, voltage en temperatuur op elke laadchip.

Voor hoeveel batterijstress de bliksemsnelle lader zorgt, maakt de fabrikant niet bekend. Het deelt eveneens geen aantal laadcycli, wat het concept voorlopig vooral een interessant proefproject maakt.

Of 300 watt snelladen ook echt nodig is, dat is een heel andere discussie. Vandaag kan je al de Motorola Edge 30 Ultra of OnePlus 11 in minder dan 10 minuten 50 procent opladen. Een sprint naar 80 procent duurt 16 minuten. Naar onze normen al prima: zelfs laden bij een kort ontbijt geeft je genoeg batterijduur om de hele dag door komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home