Xerox maakt aandeelhouders HP warm voor overname met grote beloftes

Xerox HP

Terwijl het bestuur van HP het been stijf houdt, wijzigt Xerox van koers en richt het zich sinds deze week rechtstreeks op de aandeelhouders van HP om hen te overtuigen van de voordelen van een overname.

In een presentatie voor investeerders, die maandag werd gepubliceerd, argumenteert Xerox dat HP-aandeelhouders de waarde van hun aandelen na een overname met eer dan 50 procent kunnen zien stijgen ten opzichte van de huidige waarde.

Het aandeel van HP sloot maandag af op 20,47 dollar. Xerox, dat 33,5 miljard dollar te veil heeft voor HP, herhaalt in zijn presentatie dat het aandeelhouders 17 dollar per aandeel biedt en 48 procent eigenaarschap in het gecombineerde bedrijf, als ze instemmen met de voorwaarden van de kandidaat-koper. Dat aanbod komt er volgens Xerox op neer dat HP-aandeelhouders het equivalent van 31 dollar per aandeel ontvangen in de samengevoegde organisatie.

Omzetstijging

Xerox hoopt die beloftes waar te maken door onder meer de verkoop een boost te geven. Het management van Xerox gelooft dat een samengaan met HP kan zorgen voor een omzetgroei van 1 tot 1,5 miljard dollar over een periode van drie jaar, door tactieken zoals cross-selling aan elkaars klanten toe te passen. Die belofte komt bovenop een eerdere verklaring dat de overname een jaarlijkse besparing van 2 miljard dollar zou opleveren.

“De waarde van de transactie gaat verder dan economisch”, zegt Xerox-CEO John Visentin in de presentatie. “In consoliderende industrieën winnen first movers niet alleen, maar hebben ze ook de mogelijkheid om het concurrentielandschap op een duurzame manier te hervormen.”

Aandeelhouders overtuigen

Visentin zou vanaf deze week verschillende HP-aandeelhouders ontmoeten om steun te winnen voor de vijandige overname, die nog steeds geen steun krijgt van het bestuur van HP. De raad van bestuur vindt dat het bod van 33,5 miljard dollar HP flink onderwaardeert.

De Xerox-topman heeft alvast één belangrijke investeerder aan zijn kant. Carl Icahn, de grootste aandeelhouder van Xerox en de op vijf na belangrijkste aandeelhouder van HP, vindt het vanzelfsprekend dat de twee bedrijven hun krachten moeten bundelen en hoopt dat aandeelhouders dat signaal naar het management van HP sturen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home