Hybride werken maakt werknemers productiever, gelukkiger en trouwer aan job

Thuiswerk kat

Meer dan één op de drie Europeanen zou graag de mogelijkheid hebben om minstens twee dagen vanuit thuis te werken. Thuiswerken bleek ook goed te zijn voor het welzijn van de werknemer en de productiviteit. Dat bleek uit een grootschalig onderzoek in Europa door Cisco.  

Voltijds terugkeren naar kantoor blijkt een zaak te zijn waar lang niet alle Europeanen zitten te wachten. Het verlangen naar thuiswerken is in 2022 sterker dan in 2021. 37 procent geeft aan tevreden te zijn als maximaal twee dagen thuiswerken per week wordt toegelaten, voor 33 procent moet dat zelfs tot vier dagen mogelijk zijn.

De resultaten maakte Cisco bekend in het Workforce of the Future-rapport. In dat rapport wordt een eigen onderzoek omschreven waaraan 28.000 voltijdse werknemers uit 27 Europese landen deelnamen.

Gelukkiger en productiever

De hybride werkplek waar deze werknemers naar verlangen, heeft voordelen op verschillende vlakken. Zes op de tien medewerkers geeft aan productiever te zijn en werk kan leveren van hogere kwaliteit.

Heel wat werknemers zijn al gelukkiger door het hybride werken. De welzijnstoestand blijkt nog verhoogd te kunnen worden door flexibele werktijden, dat werd het vaakst als hoofdreden voor het gelukkiger zijn aangeduid (62%).

Trouwer en meer vrije tijd

Aan thuiswerken blijkt ook een groot voordeel te zitten voor de werkgever: Europeanen blijken trouwer aan hun huidige job (56%). Het aantal ziektemeldingen zou ook moeten dalen, aangezien 58 procent minder geneigd is zich ziek te melden.

Voor 58 % van de werknemers levert het niet hoeven pendelen een tijdswinst op van vier uur. De gewonnen tijd wordt besteed aan vrienden en familie (45%) en meer sporten (70%). Het sporten neemt tot 2,5 sessie toe, zo verbranden ze meer dan 26.000 calorieën. Deeltijds thuiswerken bespaart de werknemers ook geld, tot 8.000 euro per jaar. Dat geld wordt normaal uitgegeven aan eten en geschikte kledij voor het kantoor.

Stabiele internetconnectiviteit belangrijk

Europeanen blijken verder veel waarde te hechten aan een goede connectiviteit. Iets meer dan zestig procent (62%) is van mening dat regelmatige verbindingsproblemen de carrière van telewerkers afremmen.

lees ook

BIPT-studie geeft het vaste internet van Proximus een flinke buis

Technologie die het thuiswerken ondersteunt wordt door 56 procent van de Europeanen als het belangrijkste element gezien voor de persoonlijke evolutie binnen het bedrijf. De steun van het management volgt daar net onder (54%).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home