Word biedt voortaan meer controle over correcties via nieuwe revisiemodus

Voorkom dankzij de nieuwe revisiemodus in Microsoft Word dat iemand je document aanpast zonder ‘Wijzigingen bijhouden’ aan te vinken.

Ooit al eens gefrustreerd moeten zoeken in een document wat er allemaal is veranderd na een correctieronde zonder de functie ‘Wijzigingen bijhouden’ ingeschakeld? Voortaan kan je handig je document delen en revisiemodus inschakelen. Iedereen met die link kan daarna je document bekijken zonder dat hij of zij de inhoud kan aanpassen. Het enige wat kan, is opmerkingen geven of correcties voorstellen.

Microsoft kondigt de nieuwe functie in een blogpost aan en laat tegelijk weten dat de functie vandaag naar iedereen wordt uitgerold dat Word gebruikt op Mac, Windows of de webversie.

Functie nu in Word proberen

Om de nieuwe functie uit te proberen, klik je in Microsoft Word rechtsboven op Delen en kies hoe je de koppeling wil delen. Dat kan naar iedereen via een nieuw gegenereerde OneDrive-link, naar specifieke collega’s of bepaalde groepen binnen het bedrijf.

Word Revisiemodus

Bewerken toestaan staat standaard aangevinkt, maar daaronder staat nu de nieuwe optie: Alleen openen in revisiemodus. Vink die aan om geadresseerden enkel toegang te geven tot het document om opmerkingen of tekstsuggesties te geven.

Belangrijke vereisten om de functie te gebruiken is dat het document online staat op OneDrive of OneDrive for Business. Een lokaal bestand delen via e-mail als bijlage is niet compatibel met de nieuwe revisiemodus.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home