Wix laat je nieuwe site bouwen met alleen maar AI-prompts

De Israëlische websitebouwer Wix wil afstappen van templates. Binnenkort kan je een volledig nieuwe website bouwen via verschillende AI-functies op het platform.

AI is reeds zeven jaar een onderdeel van Wix en het platform bevat intussen al wel wat features om je een website te laten bouwen waarbij kunstmatige intelligentie een grote rol speelt. Voor de nabije toekomst wil het bedrijf echter volledig inzetten op AI en compleet wegstappen van templates.

De toekomst is AI

Websites bouwen via alleen maar AI-prompts, dat is waar Wix naartoe wil. Het platform heeft vier nieuwe functies in de pijplijn om dat plan in de nabije toekomst een realiteit te maken:

  • AI-websitegenerator
  • AI-pagina- en sectieontwerper
  • Object Eraser
  • AI-assistent om je zakelijke kant te regelen

lees ook

Goede AI versus slechte AI – peetvader twijfelt over uiteindelijke winnaar

AI-websitegenerator

Binnenkort hoef enkel nog je wensen in te voeren in een prompt en vervolgens zorgt Wix voor het ontwerp en de beelden, ChatGPT neemt de tekst voor zijn rekening. Dus geen templates meer, maar een website die volledig door AI en algoritmes is gemaakt.

Als je daarna nog van gedachte verandert, kan je het systeem via een prompt ook aanpassingen laten uitvoeren. Het integreert bovendien met de zakelijke applicaties van Wix, zoals Stores, Bookings, Restaurants of Events.

AI-pagina- en sectieontwerper

Deze functie dient om secties of pagina’s toe te voegen aan reeds bestaande websites. Je beschrijft je wensen en de AI zorgt voor het ontwerp, de lay-out en de tekst.

Object Eraser

Via deze tool kan je objecten uit afbeeldingen lichten om die aan je wensen aan te passen. De naam zegt het eigenlijk zelf al.

AI-assistent om je zakelijke kant te regelen

Dit is een andere functie waar Wix nog aan werkt. Deze nieuwe AI-assistent gaat je suggesties doen om je website te verbeteren, gebaseerd op gepersonaliseerde analyses en de datatrends op de site.

Wanneer deze nieuwe functies beschikbaar zijn, heeft Wix nog niet exact vermeld. Ze zouden in elk geval snel worden uitgerold. Het bedrijf is de volgende bekende naam die nog verder inzet op kunstmatige intelligentie, ondanks de zorgen die velen zich maken over de snel groeiende technologie. Naast websites kan je via Wix ook al even je eigen apps bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home