Windows 11 ondersteunt voortaan RAR en centraliseert RGB-controle

rgb pc gaming

Je kan binnenkort RAR-archiefbestanden openen zonder WinRAR te installeren. Tegelijk centraliseert Microsoft ook RGB-controle voor de liefhebbers van kermislichtjes in hun pc.

WinRAR gaat een lastige tijd tegemoet: Windows 11 ondersteunt vanaf eind deze week RAR-archiefbestanden standaard. Ook tar, 7-zip en gz worden vanuit Verkenner ondersteunt. De functie rolt later deze week al uit naar Windows Insider testers. Zin om zelf zo’n tester te worden? Lees dan onze uitgebreide how-to inclusief alle voor- en nadelen.

Door alle bovenstaande archiefbestanden te ondersteunen, hoeven gebruikers niet langer externe applicaties te installeren om die te openen. Tot nu toe werden enkel zip-archiefbestanden ondersteunt door Microsoft. Of de prestaties en compressie even sterk even sterk zullen zijn als de externe applicaties, is nog koffiedik kijken.

De functie wordt later dit jaar naar alle gebruikers uitgerold.

Centrale RGB-bediening in Windows 11

Microsoft trekt de stroomlijning van functies ook door naar RGB-verlichting. Binnenkort kan je vanaf het Instellingen-menu centraal al je RGB-noden controleren, zonder dat je vervelende extra software moet installeren van de fabrikanten zelf. Wie gek is van kermislichtjes en zijn opstelling graag wil synchroniseren, moet vandaag ofwel bij dezelfde fabrikant blijven of meerdere programma’s installeren en hopen dat ze goed samen werken. Zelfs de lichtjes afzetten vereist software.

Vandaag is er al wel OpenRGB als poging om meer orde in de chaos te brengen, maar een standaard integratie in Windows 11 gaat alles veel overzichtelijker maken en fabrikanten ook sneller dwingen om compatibel te zijn.

Onder de hub Dynamische verlichting in het Instellingen-menu kunnen Windows Insiders vanaf eind deze maand voor het eerst de functie testen. Later dit jaar wordt de functie hopelijk breed uitgerold naar alle fans van lichtjes in hun pc, maar ook voor de niet-fans die de leds willen uitschakelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home