Windows 10X is Microsofts nieuwe OS voor apparaten met twee schermen

windows 10 licenties stop

Terwijl Microsoft zich voorbereid op zijn hardware-event vanavond, blijft informatie naar buiten lekken. Zo raakte de naam bekend van een nieuwe Windows-versie voor apparaten met twee schermen: Windows 10X.

Het is opnieuw Evan Blass die het lek naar buiten brengt, nadat hij eerder deze week ook al de nieuwe line-up Surface-apparaten grotendeels had prijsgegeven. Daarbij sprak hij ook over een nieuw Surface-toestel met twee schermen. Later volgde hij dat op met een tweet over het OS dat op dat apparaat zal draaien.

De tweets van Blass, wiens account op privé staat, lezen als volgt : “Hier niet afgebeeld: Surface met twee schermen = aangedreven door een nieuwe versie van het platform, Windows 10X – ontworpen voor apparaten met twee schermen en vouwschermen – die desktopapplicaties in containers uitvoert.”

Windows 10X lijkt daarmee de officiële naam voor wat tot nu toe bekend stond als Windows Lite OS. Dat is een lichtgewicht versie van Windows 10 die bedoeld is voor nieuwe productcategorieën zoals het mysterieuze Centaurus-toestel met twee schermen, dat naar verwachting vanavond wordt gelanceerd.

Veel meer details hebben we voorlopig niet om op verder te gaan. Microsofts hardware-event start vanavond om 16 uur onze tijd. Techzine volgt de aankondigingen op de voet en brengt het nieuws van zodra het beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home