Windows 10-update nu ook compatibel met alle NVMe-toestellen

windows 10

Microsoft moest de recentste grote Windows 10-update blokkeren voor toestellen met Thunderbolt NVMe-SSD’s. De softwarebouwer heeft het probleem aan de basis intussen opgelost en geeft de update vrij.

Dat grote Windows-updates problemen met zich meebrengen, is intussen haast routine. Zo is het ook met update 20H2. Die grote update brengt Windows 10 naar de meest recente versie, maar veroorzaakte een blue screen of death bij bepaalde toestellen. Het ging daarbij om pc’s met een Thunderbolt NVMe-SSD. Het volstond om de stornvme.sys driver te hebben om in de problemen te komen.

Microsoft blokkeerde als respons de update voor potentieel kwetsbare toestellen. Wie de update toch probeerde te installeren, kreeg een melding dat de pc-hardware niet compatibel is. Met een update eerder deze maand heeft Microsoft het euvel nu opgelost. KB4586853 verhelpt de compatibiliteitsproblemen zodat de uitrol van 20H2 voor iedereen kan doorgaan.

Automatisch beschikbaar

Microsoft zal de update automatisch aanbieden aan geschikte toestellen, al kan het volgens het bedrijf tot 48 uur duren eer het zover is. Nog niet iedereen krijgt de update, aangezien bij bepaalde toestellen nog andere onopgeloste problemen spelen.

Het is niet omdat de update er is, dat je die nu moet uitvoeren. 20H2 is een feature-update, geen beveiligingsupdate. Het kan geen kwaad om nog even te wachten met de installatie, aangezien beveiligingsupdates ook voor oudere versies van Windows uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home