Windows 10-update moet eerder geïntroduceerde bugs oplossen

microsoft windows 10

Microsoft lanceert een nieuwe optionele update die aanhoudende problemen in Windows 10 veroorzaakt door vorige updates moet oplossen. De zoekfunctie en printfunctionaliteit worden zo in principe voor iedereen herstelt.

Microsofts updates voor Windows 10 richtten de laatste tijd voor sommige gebruikers evenveel schade aan als ze oplossen. Zo zorgde een recente update er weeral voor dat de zoekfunctie in het OS stopte met werken. Microsoft claimde toen snel een oplossing klaar te hebben, maar die loste het probleem niet voor iedereen op. Met een nieuwe update probeert de Windows-bouwer nu de laatste brokstukken opnieuw aan elkaar te lijmen.

Meerdere fixes

De update, KB4535996, is beschikbaar voor Windows 10 1903 en 1909. Microsoft gebruikt de update om meteen een handvol functionaliteitsproblemen aan te pakken. Zo biedt KB4535996 oplossingen voor mensen die geconfronteerd werden met problemen met netwerkprinting. Er zitten ook fixes voor Active X en Microsoft Mixed Reality aan boord.

Wie niet geconfronteerd werd met problemen, doet er desalniettemin goed aan om de update te installeren. Microsoft belooft immers verbeteringen voor het batterijleven in de Modern Standby-modus.

Geduld

Moet je KB4535996 nu meteen op je systeem zetten? Wij zouden nog heel even wachten, zeker wanneer je geen van bovenstaande problemen ervaart. Er zitten geen beveiligingsverbeteringen in de update dus uitstel kan in dit geval geen kwaad. Door de kat nog enkele dagen uit de boom te kijken, ben je er zekerder van dat Microsoft geen nieuwe bugs heeft geïntroduceerd die misschien een impact kunnen hebben op jouw systeem.

Update: De update zorgt inderdaad voor problemen bij sommige gebruikers.

Lees ook: Windows 10-update doet accounts en bestanden verdwijnen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home