Windows 10 krijgt noodpatch die printerproblemen oplost

bsod windows 10 blue screen

Microsoft stelt een aparte noodpatch beschikbaar om printerproblemen met een blue screen of death (BSOD) als gevolg op te lossen.

Tussen de klassieke patchcycli in brengt Microsoft een uitzonderlijke noodpatch om de printerproblemen op te lossen die gebruikers ondervinden sinds de installatie van de Maart 2021-update in Windows 10. Wie geaffecteerd is, krijgt een BSOD gepresenteerd bij elke printopdracht.

De cumulatieve update wordt door Microsoft gemarkeerd als optioneel, waardoor het niet automatisch via Windows Update wordt geïnstalleerd. Wie problemen ondervindt met printen, kan de update echter handig aanvragen door op Start te klikken, Instellingen (tandwieltje) en in het volgende venster Bijwerken en beveiliging kiezen. Klik daarna links op Windows Update en klik centraal op Naar updates zoeken. De noodpatch wordt nu getoond en automatisch geïnstalleerd op je pc.

Manuele installatie-opties

Ondervind je problemen om de noodpatch te installeren omdat Windows Update niets toont? Je kan de update ook manueel downloaden van de Microsoft-database via onderstaande links:

Om te weten welke Windows-versie je computer draait, rechterklik je op de Startknop en kies je Systeem. Scroll naar beneden tot je onder Windows-specificaties een versienummer ziet staan. Na de installatie van de noodpatch moet je bij Build van besturingssysteem in hetzelfde venster voortaan nummer 19042.868 zien.

lees ook

Windows 10 versie 20H2 wordt proactief geïnstalleerd op end-of-service toestellen

Het spreekt voor zich dat de eerste werkwijze via Windows Update de voorkeur geniet en dat de manuele update een noodoplossing is wanneer de printerproblemen acuut zijn en de officiële weg geen oplossing biedt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home