Nieuwste Windows 10-update crasht je pc bij een printopdracht

bsod blue screen

Wie een pagina wil printen nadat hij of zij de nieuwste Windows 10-update heeft geïnstalleerd, krijgt mogelijk een blue screen of death (BSOD) te zien. Terugrollen naar de vorige update is voorlopig de enige oplossing.

De meest recente Windows 10-update veroorzaakt tal van problemen bij gebruikers die een printer hebben aangesloten over usb of het (wifi)netwerk. Van zodra je een printopdracht wil starten vanuit bijvoorbeeld Office, PDF, Kladblok of andere programma’s, crasht je pc en krijg je een BSOD met de befaamde woorden ‘Er is een probleem met de computer en deze moet opnieuw worden gestart’.

Microsoft is op de hoogte van het probleem en heeft de bug toegevoegd aan een supportpagina. Het heeft het probleem echter nog niet opgelost. In deze fase wordt er meer data verzameld door de softwaregigant om een correcte update te verzorgen.

Windows-update ongedaan maken

Het is onduidelijk hoe wijdverspreid het probleem is. Er zijn al bevestigde gevallen bij meerdere merken waaronder Kyocera, Ricoh en Zebra. Op verschillende forums en op Reddit verschijnen berichten met klachten.

lees ook

Windows 10 versie 20H2 wordt proactief geïnstalleerd op end-of-service toestellen

Wie geconfronteerd wordt met het probleem, kan de meest recente Windows-update altijd terugrollen om de bug de elimineren tot Microsoft een oplossing heeft. Klik op Start, Instellingen (tandwieltje), Bijwerken en beveiliging en klik centraal op Geschiedenis van updates weergeven. Klik daarna bovenaan op Installatie van updates ongedaan maken en kies daar de meest recente update uit de lijst om te verwijderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home