Windows 10 2022 Update beschikbaar voor alle apparaten

windows 10 2022 update

Een maand na de initiële lancering bereikt de recente grote Windows 10-update de laatste fase van de uitrol. Windows 10 2022 zou daarmee voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Microsoft startte op 18 oktober met de uitrol van Windows 10 2022, de grote jaarlijkse feature-update voor het besturingssysteem. Een maand later zou de update nu ook voor alle compatibele apparaten beschikbaar moeten zijn. Dat maakt Microsoft bekend via zijn Windows Health dashboard.

Draai je Windows 10 20H2 of een latere versie, dan zou de update klaar moeten staan bij Windows Update in de instellingen. Microsoft belooft een vlot en snel installatieproces, dat niet meer tijd zou mogen beslaan als een maandelijkse beveiligingsupdate. Heb je nog een oudere versie, dan kan je de update ook installeren maar dan kan dit wel meer tijd en moeite vergen van je systeem.

Beperkte vernieuwingen

Windows 10 2022 is de grote jaarlijkse functie-update voor Windows 10, al zijn de nieuwigheden redelijk schaars. Opvallend is hoe karig Microsoft zelf is met informatie over de update. In een blog schrijft de softwarereus dat de update focust op het ‘verbeteren van de algemene Windows-ervaring op gebied van kwaliteit, productiviteit en beveiliging’.

Concreet betekent dat dat je geen zichtbare vernieuwingen of functies dient te verwachten. De update bevat voornamelijk bugfixes en verbeteringen aan de beveiliging. Het installeren van de update zorgt vooral voor een verlengde ondersteuning. Microsoft zal deze versie van Windows 10 ondersteunen tot mei 2024, terwijl versie 21H2 zijn ondersteuning al volgende zomer verliest.

Alle focus op Windows 11

Dat Windows 10 nog maar weinig nieuwe functies krijgt, toont aan dat Microsoft al zijn aandacht verschuift richting Windows 11. Toch mag Microsoft Windows 10 ook niet te stiefmoederlijk beginnen behandelen. Een jaar na de lancering van Windows 11 houdt zeven op de tien gebruikers nog vast aan Windows 10, tegenover vijftien procent die de nieuwste versie al installeerde.

lees ook

Nieuwe Windows 10-update maakt overgang naar Windows 11 eenvoudiger

Windows 11 2022 rolde al uit in september en is na het oplossen van enkele technische problemen voor alle compatibele apparaten beschikbaar. De update kwam met heel wat veelgevraagde functies die twijfelaars moeten overtuigen om de overstap te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home