Verkenner in Windows 11 krijgt grootste update in jaren

Verkenner Windows 11

Door een migratie naar WinAppSDK omarmt Verkenner binnenkort WinUI, nieuwe API’s en andere webcontent.

Na een eerste teaser in de Windows Insider webcast twee maanden geleden zou een eerste testversie binnenkort beschikbaar moeten zijn. Volgens WindowsLatest zou Microsoft aan een heleboel upgrades werken om Verkenner te verrijken met meer informatie. Dit zijn onderdelen waar aan wordt gewerkt:

  • Nieuwe hoofding met een moderne adresbalk, zoekbalk en thuisknop
  • Integratie met Microsoft 365 om bestanden voor te stellen en meer details te geven
  • Meer gedetailleerde navigatie-informatie links en meer details rond het bestand rechts
  • Nieuwe galerij-modus om foto’s beter te bekijken in Verkenner

Verkenner kan alle bovenstaande vernieuwingen verwerken dankzij de migratie naar WinAppSDK. Hiermee kan Verkenner overweg met WinUI, nieuwe API’s en andere functies.

De nieuwe update staat volgens interne bronnen gepland voor verschijning dit najaar. Vooral de diepere web-integratie biedt tal van mogelijkheden voor ontwikkelaars.

Eerste indruk

De eerste screenshots werden al ontfutselt door WindowsLatest. We overlopen de belangrijkste onderdelen.

Onder Thuis verwerkt Windows 11 een koppeling met Microsoft 365. Hier kan je voorstellen terugvinden waar je recent aan hebt gewerkt om sneller met het juiste bestand aan de slag te gaan.

Verkenner krijgt een verbeterd detailscherm links dat meer aanraakvriendelijk is en met extra informatie wordt doorspekt dankzij een Microsoft 365-koppeling. Denk daarbij aan e-mails, reacties, tags en andere details, rechtstreeks in Verkenner.

Wanneer je op Galerij klikt onder Thuis, krijg je automatisch een reeks van foto’s te zien uit de Foto’s-map. Zodra je op een foto klikt, krijg je in het rechterpaneel direct extra informatie te zien.

lees ook

Vanaf 28 maart zijn Windows-updates een stuk kleiner

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home