Na Ultra volgt Max: Ubiquiti brengt Cloud Gateway Max uit met vijf 2,5GbE-poorten 

Netwerkspecialist Ubiquiti lanceert de Cloud Gateway Max-router met vijf 2,5GbE-poorten en met volledige UniFi-app-ondersteuning. 

Ubiquiti introduceert de nieuwe Cloud Gateway Max-router die beschikt over vijf 2,5GbE-poorten en NVMe-ssd. Het ondersteunt de volledige suite van UniFi-apps en heeft ingebouwde ondersteuning voor UniFi Network. Een Cloud Key of UniFi Network-installatie op een extern apparaat is dus niet nodig. De Cloud Gateway Max is de opvolger van de recent gelanceerde Cloud Gateway Ultra. De 512 GB-variant is reeds beschikbaar, op de modellen met 1 en 2 TB is het nog even wachten tot begin augustus.  

Cloud Gateway Max

De Cloud Gateway Max is een compacte router die voorzien is van vijf 2,5GbE-poorten plus een optionele NVMe-ssd voor opslag van UniFi Protect-camerabeelden. De doorvoersnelheid wordt verlaagd naar 1,5Gbit/s wanneer de beveiligingsfuncties IDS en IPS zijn ingeschakeld. Verder ondersteunt de Cloud Gateway Max het volledig assortiment aan UniFi-applicaties, zoals UniFi Protect, Talk en Access. 

De router biedt geen ingebouwde wifi-ondersteuning, hiervoor zijn losse accesspoints nodig. Verder wordt de router via USB-C voorzien van stroom en gebruikt het volgens Ubiquiti maximaal 16,1W. Het toestel is voorzien van een display waarop het aantal verbonden clients weergegeven wordt.  

Krachtige opvolger

Ubiquiti Cloud Gateway Max is een krachtige opvolger van de Cloud Gateway Ultra, die eerder dit jaar geïntroduceerd werd. Deze bekabelde router heeft in tegenstelling tot de Max-versie vier GbE RJ45-poorten en één 2,5 GbE RJ45 WAN-aansluiting. De Ultra heeft een maximum van 1 GbE en ondersteunt geen UniFi-apps.  

Momenteel brengt Ubiquiti enkel een variant met 512 GB-ssd uit voor een bedrag van 312,18 euro incl. btw. Vanaf 2 augustus zullen de varianten met 1 TB en 2 TB beschikbaar zijn voor een prijs van respectievelijk 389,62 en 526,03 euro incl. btw. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home