Synology onthult toekomstplannen: DSM 7, nieuwe hardware en cloud

Op het Synology 2020-event in Utrecht laat de NAS-specialist zien wat de toekomst brengt. Een nieuwe strategie met bredere inzichten en een grotere rol voor cloud staat centraal.

Voor het komende jaar zet Synology niet alleen in op zijn NAS-portfolio. Ook connectiviteit met de cloud wint aan belang. Specifiek gaat het om de C2-cloudopslag. Die bestaat al een tijdje en laat NAS-gebruikers toe om vlot online back-ups van data te nemen zonder uit het Synology-ecosysteem weg te stappen. De integratie met de cloud zal voor het komende jaar aan belang winnen. Zo is het binnenkort mogelijk om meerdere NASsen te verbinden met dezelfde C2-opslag, en wordt het eenvoudiger om lokale opslag uit te breiden met een cloudcomponent.

In de eerste plaats blijft Synology natuurlijk een fabrikant van NAS-oplossingen. Stokpaardje van het bedrijf is de uitstekende software. De Disk Station Manager kent op het vlak van functionaliteit en gebruiksgemak volgens deze redactie nog steeds geen gelijke. Dat vindt Synology geen reden om op de lauweren te rusten, dus mogen we uitkijken naar DSM 7. In Utrecht zet de Taiwanese opslagspecialist een handvol nieuwe functies in de kijker.

SSD-cache

Zo krijgt de opslagmanager een flinke opfrissing en wordt het eenvoudiger om beschikbare ruimte te beheren. Er verschijnt ook een beter taakbeheer en het wordt mogelijk om in meer detail te gaan kijken wat je NAS precies heeft uitgespookt. Korte pieken in resource-gebruik zijn vandaag moeilijk terug te vinden in DSM maar daar komt dus verandering in.

SSD-cache krijgt een upgrade en is binnenkort robuuster en flexibeler. Zo kan je cache opstarten en afvoeren zonder impact op de uptime van de services die op de NAS draaien. De SSD Cache Advisor gaat dan weer accurater aangeven hoeveel cache echt relevant is voor jouw specifieke systeem. SSD-cache wordt volgens Synology steeds populairder bij gebruikers. We zagen eerder al de impact daarvan op het productportfolio met de introductie van de DS1019+ met zijn M.2-slots speciaal cache-SSD’s.

Voor geavanceerde professionele gebruikers werkt Synology aan een betere integratie met zowel VMware vCenter als Windows Server. Binnenkort hoef je de vertrouwde interface van VMware of Microsoft niet meer uit om de opslagcapaciteit te monitoren of de optimaliseren. Langs de hardwarekant blijft Synology zijn portfolio uitbreiden met high end-toestellen met focus op extreme prestaties en flash. De nieuwe Flash- en Rackstations werden eerder al gelanceerd.

Gerelateerd: Synology DS2419+ review: bulkopslag voor de kmo

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home