Synology DSM 7.0 vandaag beschikbaar

Vandaag lanceert Synology DiskStation Manager 7.0. De langverwachte versie van het NAS-besturingssysteem brengt naast een nieuwe visuele stijl ook flink wat verbeteringen onder de motorkap met zich mee.

Het heeft even geduurd, maar DiskStation Manager 7.0 komt vandaag eindelijk beschikbaar. DSM 7.0 is de opvolger van DSM 6.2 en is volgens Synology zelf de grootste update van zijn NAS-besturingssysteem ooit. Omwille van de complexiteit heeft het een stuk langer geduurd dan gepland om DSM 7.0 te lanceren. Oorspronkelijk zou de update al in 2018 uitrollen. We testten op vier verschillende NAS-toestellen van Synology en op dit moment rolt de fabrikant de update schijnbaar nog niet automatisch uit. Via de website kan je DSM 7.0 al wel binnenhalen.

Mooier en beter

DSM 7.0 zorgt voor een frisse visuele stijl en heel wat nieuwe functies. Inzake beveiliging valt 2FA op, samen met de mogelijkheid om zonder wachtwoord aan te melden. Hybride cloudintegratie speelt verder een grote rol. Beheerders van één of meerdere NAS-toestellen kunnen dan weer uitkijken naar heel wat tools die hun leven zal vereenvoudigen. Voor de creatieve pro’s valt Synology Photos op: in essentie een on-premises-concurrent voor Google Foto’s.

Niet alle functies van DSM 7.0 zijn al algemeen beschikbaar, maar de functionaliteit die nog in bèta vertoeft is beperkt. DSM 7.0 is vanaf vandaag beschikbaar voor de meeste Synology-toestellen, maar nog niet allemaal. Omdat de update zo groot is en NAS-toestellen vaak een kritieke rol innemen in een bedrijfsomgeving, kiest Synology voor een licht gefaseerde uitrol waarbij instapmodellen en mainstream-NAS-toestellen voorrang krijgen. De meer zakelijke modellen en datacenter hardware volgt iets later.

We gingen al aan de slag met DSM 7.0. Ontdek hier de belangrijkste nieuwe functies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home