Samsung-toestellen kunnen overstappen op Android 12L

Android 12L schermen

Android 12L werd speciaal ontwikkeld voor gebruik op toestellen met een groter scherm dan de smartphone. Denk bijvoorbeeld aan tablets, maar ook aan de vouwbare smartphones. Deze toestellen uit de productlijn van Samsung zullen voortaan allemaal het besturingssysteem kunnen installeren.

Samsung brengt Android 12L naar zijn toestellen, kondigt het bedrijf aan. De uitrol heeft even op zich laten wachten, Android 12L is namelijk sinds maart beschikbaar voor het grote publiek. Alleen beslissen fabrikanten zelf wanneer ze het geüpdatete besturingssysteem ook uitrollen naar hun eigen apparaten. Doorgaans personaliseren ze hiervoor eerst het besturingssysteem en brengen ze uiteindelijk een eigen Android-schil uit.

lees ook

Google rolt Android 12.1 uit met focus op tablets en vouwbare telefoons

Tablet en vouwbare smartphones

Het besturingssysteem zal bij Samsung uitrollen naar zijn tablets en vouwbare smartphones. Zowel de Galaxy Z Fold 3 als de Z Flip 3 ontvangen de update. Voor de tabletlijn zal de Galaxy Tab S8 als eerste aan de beurt komen.

De opvolgers van de vouwbare toestellen, lanceerden standaard met het besturingssysteem ingebakken. We reviewden het toestel reeds en kwamen tot de vaststelling dat het besturingssysteem in de praktijk weinig extra te bieden heeft.

In de tussentijd zitten ze bij Google ook niet stil. Android 13 is sinds augustus beschikbaar. Wat daarin de nieuwigheden zijn, ontdek je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home