Samsung krijgt patenten voor solid state-batterijen in smartphones

Samsung Galaxy S23 Ultra

In totaal heeft Samsung nu 14 patenten geclaimd. Het gaat onmiddellijk aan de slag richting een werkend prototype.

Vandaag bestaan smartphonebatterijen uit lithium-ion of lithium polymer. Beide technologieën hebben hun beperkingen, maar zijn vandaag de gouden standaard. Samsung kijkt vooruit volgens Wccftech met het maken van een prototype met een solid state-batterij. De smartphonegigant heeft ondertussen al 14 patenten geregistreerd.

Wie volgend jaar al een smartphone in de winkel verwacht met een solid state-batterij, moeten we teleurstellen. Samsung zit nog maar in een vroege fase van ontwikkeling. Het kan nog gemakkelijk drie tot zes jaar of langer duren eer de technologie in een smartphone debuteert.

Samsung is niet de enige die aan deze technologie werkt. Het is een grote uitdaging om dit concept te realiseren binnen en kleine batterij. Toch loont het de moeite om dat pad te bewandelen, want solid state-batterijen zijn veel veiliger dan de bestaande batterijen in smartphones. Ze zijn niet ontvlambaar en kunnen meer energie opslaan binnen eenzelfde oppervlakte. Resultaat: kleinere toestellen of een langere batterijduur binnen het huidige formaat.

De technologie is hoopgevend, maar zelfs wanneer er een werkend prototype is, is het werk niet klaar. Solid state-batterijen zijn voorlopig ontzettend moeilijk om op grote schaal te produceren. Daarbij komt dat ze nog in tal van omstandigheden moeten worden getest, met diverse laadsterktes, binnen verschillende toestellen. De weg is nog heel lang.

Verwacht niet snel een solid state-batterij in je toekomstige smartphone, maar het is alleszins goed nieuws dat Samsung zijn schouders onder de technologie zet. Afwachten wanneer het bedrijf zijn eerste prototype publiek laat zien ergens de komende jaren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home