AI-features Samsung Galaxy S24 komen slechts naar een select clubje

samsung galaxy s24 circle to search
Bron: Samsung

Slechts een handvol Samsung-smartphones zal kunnen genieten van de nieuwe AI-features van de Galaxy S24-reeks. Met name de S22 valt uit de boot.

Samsung kondigde een week geleden zijn nieuwste paradepaardjes aan: de Galaxy S24, S24 Plus en 24 Ultra. De focus van de aankondiging lag hoofdzakelijk op artificiële intelligentie met een AI-assistent binnen de Samsung-schil van Android, die de originele naam Galaxy AI krijgt. Onder die waaier komt een reeks AI-features naar de nieuwe vlaggenschepen van Samsung.

AI niet voor iedereen

Met terugwerkende kracht zal Samsung Galaxy AI ook naar enkele oudere toestellen uitrollen, maar dat slechts in beperkte mate zijn, verklaart Samsung in een interview met TechRadar. Enkel vlaggenschepen gelanceerd in 2023 komen, voorlopig althans, in aanmerking. Dat zijn voor de volledigheid de S23-reeks, Z Fold 5, Z Flip 5 en de Tab S9. De Galaxy S22 valt daarmee dus uit de boot, ondanks dat het toestel nog enkele jaren ondersteuning geniet.

lees ook

Samsung Galaxy A25 review: premium functies aan een betaalbare prijs 

In het interview zegt Samsung dat de beperkte uitrol van Galaxy AI te maken heeft met kwaliteitscontrole. Samsung wil de features enkel brengen naar toestellen waarvan het zeker is dat die daarop werken zoals de fabrikant het voor ogen heeft. De fabrikant wil ook eerst testen hoe gebruikers de features gebruiken om zo de prestaties te optimaliseren voor CPU- en GPU-capaciteiten.

Live vertalen en cirkels trekken

Galaxy AI komt met een aanstaande OneUI-update ter beschikking. Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies:

  • Live Translate: vertaal in realtime telefoongesprekken, zonder nood aan een extra app
  • Interpreter: live-gesprekken in realtime vertalen op een gedeeld scherm
  • Chat Assist: selecteer een stuk tekst en vraag om die te herwerken naar een bepaalde stijl (casual, social, professioneel)
  • Transcript Assist: uit gesprekken kunnen transcripties, samenvattingen en vertalingen worden gemaakt
  • Circle to Search: een gloednieuwe Google-functie, exclusief voor Pixel 8- en Galaxy S24-toestellen, waarbij je iets kan omcirkelen in een app om direct te zoeken à la Google Lens
  • AI-bewerkingstools in Samsung Galerij: maak slow-motion video’s, verplaats of verwijder een voorwerp, dier of mens en vul foto’s op wanneer je die bijsnijdt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home