Samsung lanceert rugged tablet Galaxy Tab Active3

Samsung Galaxy Tab Active3

De Samsung Galaxy Tab Active3 gebruikt de basis van zijn drie jaar oude voorganger en bouwt daarop verder met betere prestaties, een slanker ontwerp en een verhoogde aanraakgevoeligheid om input met handschoenen te detecteren. De tablet is water- en stopbestendig en kan een val tot 1,5 meter overleven.

Samsung heeft de Galaxy Tab Active3 getest volgens de MIL-STD-810H-standaard om ervoor te zorgen dat de tablet in nagenoeg alle omstandigheden kan presteren. Standaard overleeft de tablet een val tot 1,2 meter, maar met de meegeleverde beschermhoes verhoogt de maximale hoogte naar 1,5 meter. De Samsung Galaxy Tab Active3 is IP68 water- en stofbestendig. Ook de meegeleverde stylus (S-Pen) draagt dezelfde certificering.

Binnenin zit een Exynos 9810-processor (octacore-chip) met 4 GB RAM en tot 128 GB opslag. Achteraan kan je de 5.050 mAh-batterij vervangen indien gewenst en opladen kan via USB-C of in een docking station via POGO-pins. Wie de tablet op een vaste locatie wil installeren, kan die configureren in ‘Geen batterijmodus’ voor stroom zonder batterij. Het 8 inchscherm heeft een resolutie van 1.920 x 1.200 pixels.

Tot drie Android OS-upgrades

Aan de zijkant van de Samsung Galaxy Tab Active3 zit een specifieke knop die je naar wens kan configureren. Denk daarbij aan een scannerfunctie, push-to-talk of noodoproepen. De camera werd geoptimaliseerd om beter streepjescodes te scannen en de tablet ondersteunt NFC tot EMV Level 1 voor betalingen. Wie dat wenst, kan de functie ‘Touch Sensitivity’ inschakelen om de tablet met handschoenen te gebruiken. Samsung benadrukt in de kleine letters dat de functie vooral dunne handschoenen ondersteunt.

Samsung Galaxy Tab Active3

De Galaxy Tab Active3 krijgt gegarandeerd tot drie generaties Android OS-upgrades. Dezelfde regel geldt ook voor sommige andere Samsung-toestellen. Standaard uit de doos draait het toestel Android 10 (Android Q). Via Samsung Knox kunnen IT-beheerders apps en functies beheren en configureren per toestel over het hele bedrijf.

De Samsung Galaxy Tab Active3 is vandaag beschikbaar en kost 404,95 euro excl. btw.

Tip: Deze Samsung-toestellen krijgen gegarandeerd 3 jaar Android-updates

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home