Samsung lanceert Galaxy Book 3-laptops met OLED-schermen

De Samsung Galaxy Book 3 verschijnt in drie smaken en twee schermformaten. De focus ligt op de nieuwste generatie Intel-chips waarbij het topmodel een Nvidia GeForce RTX 4050 grafische kaart heeft.

Samsung richt zijn pijlen met de Galaxy Book 3-laptops specifiek op creatieve of zakelijke professionals. De toestellen volgen de Galaxy Book 2-reeks op die vorig jaar het debuut van Samsung inluidde op de Belgische laptopmarkt.

Op hun Unpacked-event gisteren lanceerde de Koreaanse gigant naast de nieuwe Galaxy S23-toestellen ook nieuwe laptops. De Business-varianten van de toestellen worden voorlopig nog niet aangekondigd. Wie een Intel vPro-chip wenst, moet voorlopig naar de Galaxy Book 2 Business blijven kijken.

In totaal stelt Samsung drie nieuwe laptops voor. Naast de nieuwste 13de generatie Intel-chips staan de amoledschermen centraal. Een overzicht:

Samsung Galaxy Book 3 Ultra

Het topmodel is de Samsung Galaxy Book 3 Ultra die als enige een aparte grafische kaart aan boord heeft. De Nvidia GeForce RTX 4050 wordt bijgestaan door een 13de generatie Intel Core i7-chip. Beide werden nog maar recent aangekondigd op CES in Las Vegas. Samsung heeft in België de primeur en steekt alle andere laptopfabrikanten voor door als eerste op de markt te verschijnen.

Samsung Galaxy Book 3 Ultra

Net als bij alle Galaxy Book 3-laptops krijgt de Ultra-variant een amoledscherm (2.880 x 1.800 pixels) met een 16:10-schermverhouding. Het paneel kan continu 400 nits afleveren met een piekhelderheid van 500 nits. Alles moet extra vlot ogen dankzij de 120 Hz refresh rate die bovendien dynamisch presteert tussen 48 en 120 Hz om de batterijduur te verlengen. Dankzij de amoledtechnologie heeft de Samsung Galaxy Book 3 Ultra een DCI-P3-kleurbereik van 120 procent.

Er is enkel een 16-inchscherm om uit te kiezen. Andere specificaties: 16 GB LPDDR5 RAM, 512 GB of 1 TB SSD, Full HD-webcam, numeriek klavier en Wifi 6E. Om de krachtigere prestaties van de GeForce-kaart te kunnen leveren, zit er een 100 watt USB-C-lader in de doos. De vingerafdruksensor zit in de aan-uittoets verwerkt.

Aansluitingen op de laptop zelf: 2x USB-C (Thunderbolt 4), 1x USB-A (USB 3.2), 1x HDMI (v2.0), microSD en een hoofdtelefoonaansluiting. De Samsung Galaxy Book 3 Ultra heeft een aluminium chassis en weegt 1,79 kg.

Samsung Galaxy Book 3 Pro en Book 3 Pro 360

Wie tevreden is met de geïntegreerde Intel Xe grafische kaart in tandem met een 13de generatie Intel Core i7-chip, kan bij de Samsung Galaxy Book 3 Pro terecht. Die bestaat in twee schermformaten: 14 inch en 16 inch. Wie graag een laptop wil met een 360 gradenscharnier, kan terecht bij de Samsung Galaxy Book 3 Pro 360. Die is enkel verkrijgbaar met een 16 inchscherm en wordt geleverd met een stylus met Wacom-technologie. De 14 inchvariant heeft geen numeriek klavier.

Van links naar rechts: Samsung Galaxy Book 3 Ultra, Samsung Galaxy Book 3 Pro en Samsung Galaxy Book 3 Pro 360.

De drie modellen hebben hetzelfde amoledpaneel als de Ultra-variant. Andere belangrijke specificaties: 16 GB LPDDR5 RAM, 512 GB of 1 TB SSD, Full HD-webcam, Wifi 6E en een vingerafdruksensor op de aan-uittoets. Er zit een 65-watt USB-C-lader in de doos.

Alle fysieke aansluitingen op de verschillende modellen zijn: 2x USB-C (Thunderbolt 4), 1x USB-A (USB 3.2), 1x HDMI (v1.4), microSD en een hoofdtelefoonaansluiting. Wie graag 5G-functionaliteit wenst, kan enkel bij de Samsung Galaxy Book 3 Pro 360 terecht waar je die als optionele extra kan configureren.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 17 februari 2023 is de nieuwe Galaxy Book 3-reeks beschikbaar voor verkoop, te beginnen met de Pro- en Pro 360-modellen in de Benelux. De Samsung Galaxy Book 3 Pro is beschikbaar vanaf 1.899 euro. De Samsung Galaxy Book 3 Pro360 start vanaf 2.099 euro.

Wie het topmodel wil, de Samsung Galaxy Book 3 Ultra moet in de Benelux een week langer wachten tot 22 februari 2023. De startprijs is 2.799 euro. Elk model kan je krijgen in de grafietkleur, enkel de Pro-reeks biedt een alternatieve beige optie. Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home