Samsung betreedt Belgische laptopmarkt met vijf modellen

Samsung Galaxy Book2

De Samsung Galaxy Book2 Pro krijgt twee schermgroottes met telkens een variant met een 360 gradenscharnier. De Samsung Galaxy Business focust zoals de naam zegt op de zakelijke markt met Intel vPro-chips.

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu kan je in Europa, en dus ook in België en Nederland, Samsung-laptops kopen. Onder dezelfde Galaxy-noemer als zijn tablets en smartphones kan je vanaf april vijf laptopmodellen bewonderen in de winkel.

Samsung splitst de nieuwe modellen op in twee reeksen: Galaxy Book2 Pro en Galaxy Book2 Business. Die laatste mikt op de zakelijke markt met Intel vPro-chips en Windows Hello gezichtsherkenning voor meer MFA-opties.

Samsung Galaxy Book2 Pro
Samsung Galaxy Book2 Pro

Samsung Galaxy Book2 Pro

De Pro-reeks kan je configureren met een 13,3 inchscherm of een groter 15,6 inchscherm. Ze hebben allebei de nieuwste 12de generatie Intel-chips aan boord met geïntegreerde Iris Xe grafische kaart. Wie het maximale wenst, kan bij het grotere model ook een chip kiezen met een geïntegreerde Intel Arc-grafische kaart.

Beide modellen kan je tot 32 GB RAM configureren en tot 1 TB NVMe SSD-opslag. De webcam heeft een Full HD-resolutie en een groothoeklens. De aan-uitknop op de laptop dubbelt als een vingerafdruksensor.

Opvallend is dat beide schermgroottes standaard een AMOLED-scherm hebben. Het gaat om een Full HD-paneel met een traditionele 16:9-schermverhouding.

De grotere 15,6-inchvariant kan je voorzien van 5G-connectiviteit en heeft een volwaardig numeriek klavier. Het heeft ook als enige een HDMI-aansluiting. Voor de rest hebben beide toestellen 2x USB-C (1x Thunderbolt 4), 1x USB-A, microSD-slot en hoofdtelefoonaansluiting.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360
Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Wie graag een aanraakscherm wenst en een 360 gradenscharnier, kan bij de Samsung Galaxy Book2 Pro 360 terecht. Die heeft ook een AMOLED-scherm, maar geniet van een hogere helderheid (500 nits) en is bijgevolg HDR-compatibel. Volgens Samsung haalt het paneel een kleurbereik van 120 procent binnen DCI-P3. Zowel het 15,6 inchmodel als de 13,3-inchvariant hebben opnieuw een Full HD-resolutie met 16:9-schermverhouding.

Binnenin zitten de nieuwste 12de generatie Intel-chips, deze keer zonder Intel Arc-optie of 5G-module. Opnieuw kan je tot 32 GB RAM kiezen en tot 1 TB NVMe SSD.

Samsung levert standaard in de doos een stylus mee om precies op het aanraakscherm te tekenen.

Samsung Galaxy Book2 Business
Samsung Galaxy Book2 Business

Samsung Galaxy Book2 Business

Wie binnen een zakelijke omgeving Samsung-laptops overweegt, moet bij de Business-variant zijn. Het is de enige binnen de line-up met Intel vPro-chips (ook 12de generatie) en zonder AMOLED-scherm. In ruil krijg je een mat 14-inch Full HD-scherm.

Voor grafisch intensievere taken kan je de laptop optioneel configureren met een Nvidia GeForce MX570 A-grafische kaart. 4G-connectiviteit is een optie en configuraties starten vanaf 8 GB RAM (tot 64 GB RAM) en 256 GB SSD (tot 1 TB).

Voor optimale videovergaderingen voorziet Samsung een Full HD-webcam met groothoeklens en auto-framing. De dubbele microfoon helpt om op stemgeluid te focussen en achtergrondgeluid te onderdrukken.

Aanwezige aansluitingen: 1x USB-C (Thunderbolt 4), 2x USB-A, 1x HDMI, RJ45 (ethernet), MicroSD-slot, hoofdtelefoonaansluiting.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360
Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Prijzen en beschikbaarheden

De Samsung Galaxy Book2 Pro is vanaf 1 april beschikbaar in de kleuren grafiet en zilver voor een adviesprijs vanaf 1.449 euro. De Galaxy Book2 Pro 360 komt daarnaast ook uit in bordeaux voor een adviesprijs vanaf 1.549 euro. Elk model wordt geleverd met Windows 11.

De Samsung Galaxy Book2 Business is enkel in de kleur grafiet beschikbaar vanaf april. De basisconfiguratie start vanaf 1.499 euro en wordt geleverd met Windows 11 Pro.

Bovenstaande prijzen zijn allemaal inclusief btw.

lees ook

Samsung Galaxy S22 Ultra review: notoire telefoon kent geen gelijke

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home