Qnap lanceert nieuwe NASbook: directe- en netwerkopslag voor Mac

Qnap introduceert de Thunderbolt 4 All-Flash NASbook: een opslagtoestel voor videografen-ecosysteem dat zowel via het netwerk als met een directe aansluiting functioneert.

Qnap laat de Thunderbolt 4 All-Flash NASbook op de wereld los. De officiële en onuitspreekbare naam van het ding is de TBS-h574TX, maar wij gaan voor NASbook. De NASbook is een relatief niche-toestel, gericht op videografen. Qnap is in eerste instantie een NAS-specialist dus ook dit toestel biedt opslag via het netwerk, al kan je de NASbook ook via twee Thunderbolt 4-poorten met je Mac of pc verbinden.

Specificaties

Binnenin kan je maximaal vijf E1S/M.2 PCIe NVMe-SSDs kwijt. Die worden standaard in een RAID-configuratie geplaatst. De NASbook ondersteunt hotswapping. Rekenkracht komt van een Intel Core-chip van de dertiende generatie. De NASbook is verkrijgbaar met een 8-core en een 12-core-CPU. Langs de netwerkkant biedt Qnap zowel 2,5 GbE als 10 GbE aan. Twee USB 3.2 Gen 2-poorten tekenen ook present. Tot slot krijg je een HDMI-aansluiting.

  • TBS-h574TX-i3-12G: Intel Core i3-1320PE 8-core (4P + 4E) / 12-threads (tot 4.5 GHz); 12 GB RAM
  • TBS-h574TX-i5-16G: Intel Core i5-1340PE 12-core (4P + 8E) / 16-threads (tot 4.5 GHz); 16 GB RAM

Het toestel is ideaal voor videografen. De poorten laten toe om snel beeldmateriaal over te zetten, terwijl de snelle directe Thunderbolt 4-connectie ervoor zorgt dat je recht van de NASbook kan monteren. De netwerkfunctionaliteit zorgt er dan weer voor dat de bestanden ook draadloos beschikbaar zijn.

De NASbook moet binnenkort leverbaar zijn. Het toestel is beschikbaar vanaf 1.446 euro voor de versie met Core i3. De variant met meer RAM en een krachtigere processor kost 1.767 euro. Prijzen zijn telkens exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home