Qnap lanceert nieuwe krachtige NAS-reeks voor professionals

Qnap introduceert met de TS-x53D-reeks een line-up van NAS-toestellen met een relatief krachtige cpu, PCIe-uitbreidingsmogelijkheden en een variëteit aan bays.

Qnap pakt uit met vijf nieuwe NAS-toestellen met de TS-x53D-reeks. Het portfolio omvat één 2 bay-NAS, twee 4 bay-exemplaren en twee 6 bay-toestellen. Alle uitvoeringen zijn beschikbaar met 4 GB aan DDR4-geheugen, de twee grootste servertjes komen ook in een variant met 8 GB aan geheugen.

Alle nieuwe toestellen zijn voorzien van een Intel Celeron J4125-processor. De Celeron heeft een basiskloksnelheid van 2 GHz met boostmogelijkheid tot 2,7 GHz. De chip is ruim krachtig genoeg om mediastreams tot 4K weer te geven en te transcoderen. Langs de hardwarekant vinden we verder een PCIe-uitbreidingssleuf. Qnap kiest voor PCIe 2.0. De aansluiting is bedoeld voor een 10 Gb-ethernet-adapter of NVMe-SSD.

Aansluitingen

De bays zelf zijn uitgerust met 6 Gbps Sata-aansluitingen en drives zijn uiteraard hotswappable. Qnap voorziet nog twee 2,5 Gbps-ethernetpoorten als standaard-netwerkaansluiting, twee USB 3.2-poorten en een USB 2-aansluiting voor randapparatuur zoals externe harde schijven, en een HDMI 2.0-poort voor wie zijn NAS als mediaserver rechtstreeks op een scherm wil aansluiten.

De NAS draait het eigen besturingssysteem van Qnap: QTS. Dat uitstekende OS heeft enkele krachtige functies aan boord, zoals een ingebouwde hypervisor voor virtualisatie. De NAS kan eveneens overweg met containers en dient optioneel als hub voor een videobewakingssysteem.

De nieuwe toestellen zijn per direct beschikbaar voor adviesprijzen tussen de 470 euro en de 850 euro inclusief btw, al naargelang het model. Prijzen zijn zoals steeds exclusief drives.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home