Qnap introduceert grote toren-NAS met 12 bays en AMD Epyc-processor

Qnap lanceert een grote all flash-NAS gericht op creatieve professionals. Het toestel heeft zowel rekenkracht als opslagcapaciteit en past op een bureau.

Qnap introduceert de TS-h1290FX: een NAS met twaalf 2,5 inch-bays geschikt voor U.2 NVMe-SSD’s maar ook compatibel met SATA en PCIe 3.0. De NAS heeft een toren-vormfactor en combineert vier rijen van drie bays. Het toestel wordt aangedreven voor een heuse serverchip: de AMD Epyc 7302P met 16 kernen, 32 threads en een maximale boostsnelheid van 3,3 GHz. Het toestel komt met 265 GB aan DDR4 ECC-geheugen dat uitbreidbaar is tot 1 TB via acht slots.

Qnap biedt ook lichtere configuraties van het toestel aan, met minimaal een AMD Epyc 7232P met acht rekenkernen en 64 GB aan DDR4 ECC-geheugen.

Uitbreidbaar

Standaard bouwt Qnap 25 GbE in, maar via de PCIe 4.0-uitbreidingssleuven kan je daar nog extra netwerkkaarten aan toevoegen. Het is mogelijk om tot 20 workstations rechtstreeks met de NAS te verbinden zonder dat je daarvoor een switch nodig hebt.

Qnap ziet de TS-h1290FX als een centrale spil voor organisaties waar contentcreatie centraal staat. Denk onder andere aan videomonteurs die met 4K- en 8K-beeldmateriaal werken. De CPU in de NAS wordt gekoeld zonder ventilator, terwijl twee extra stille ventilators de rest van het toestel fris houden. De fabrikant belooft 23,1 dBA in standby en niet meer dan 35 dBA bij gebruik in ‘normale’ modus.

Pas op met de beveiliging

De NAS draait verder de software van Qnap, die vandaag onder vuur ligt van hackers. Toestellen van de fabrikant worden immers buitenproportioneel geviseerd door de DeadBolt-ransomwaregroep. Zorg er dus voor dat je dit toestel goed kan beheren en beveiligen wanneer je het in huis haalt. De adviesprijs daarvoor bedraagt 4.740 euro exclusief btw voor het instapmodel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home