Qnap integreert TeamViewer voor externe NAS-toegang

QNAP

Qnap werkt samen met TeamViewer voor de integratie van NAS-toestellen met de populaire toepassing voor toegang op afstand.

Voortaan kan je via Teamviewer inloggen op je Qnap-NAS. De Taiwanese NAS-fabrikant kondigt een samenwerking met het softwarebedrijf aan. TeamViewer voorziet toegang op afstand tot pc’s en desktops. De oplossing is populair bij mensen die vanop locatie willen inloggen op een specifiek toestel zoals een workstation.

Integratie

Beheerders die zich over meerdere Windows-toestellen ontfermen via TeamViewer kunnen voortaan ook Qnap-toestellen aan hun lijst met beschikbare apparaten toevoegen. Het is zo mogelijk om via TeamViewer in de Qnap-interface in te loggen. Om de functionaliteit te gebruiken, moet je de TeamViewer-applicatie downloaden uit het Qnap App Center.

De twee partijen wijzen naar de extra veiligheid die dat met zich meebrengt. TeamViewer biedt onder andere gemaskeerde IP-adressen en 265 bits-encryptie. Toch mag je het nut ook niet overschatten. Je kan al sinds jaar en dag van overal inloggen op een Qnap-NAS via de web-interface. Buiten het lokale netwerk gebeurt dat bovendien via HTTPS, zodat ook die verbinding versleuteld is. De samenwerking biedt uiteindelijk vooral een alternatief voor die traditionele methode.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home