Poll: Gebruik jij Internet Explorer nog?

internet explorer 11

Microsoft plant de begrafenis van de laatste versie van Internet Explorer. Organisaties die voor legacy-software afhankelijk zijn van de browser, worden vriendelijk verzocht naar Edge met zijn compatibiliteitsmodus over te stappen. Techzine hoort graag van jou of Internet Explorer nog een rol vervult binnen je onderneming.

Microsoft wil bedrijven al een hele tijd van hun Internet Explorer-verslaving afhelpen. Anderhalf jaar geleden noemde de Redmond zijn verouderde toepassing nog een ‘compatibiliteitsoplossing, geen browser‘. Sinds dan werkte de ontwikkelaars van Microsoft naarstig aan een oplossing voor ondernemingen die op IE 11 vertrouwen voor hun legacy-software. Die kwam er in de vorm van een compatibiliteitsmodus voor Edge. Je kan sinds enige tijd IE-toepassingen draaien binnen Edge, zonder dat dat een verschil maakt voor de applicaties in kwestie.

Naar de uitgang

Met die oplossing op z’n plaats heeft Microsoft nu beslist om Internet Explorer finaal de deur te wijzen. Op 30 november stopt de compatibiliteit met Teams, andere Microsoft Office 365 houden in augustus 2021 op te werken op de verouderde browser. De browser verdwijnt nog niet finaal uit Windows, al lijkt dat wel het finale doel te zijn. Microsoft benadrukt dat Internet Explorer 11 uit 2013 dateert, en dat de tijden zodanig veranderd zijn dat de software simpelweg geen plaats meer heeft in een modern en veilig ecosysteem.

In de praktijk blijft IE 11 voor veel organisaties een standaard. Wij horen graag van jou hoe het met het gebruik van de browser zit binnen je onderneming via onderstaande mini-enquête. We laten de bevraging enkele weken lopen en analyseren vervolgens de resultaten in een artikel, zodat ook jij de recentste stand van zaken kent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home