Oppo zet met Reno8 (Pro) in op nachtfotografie

De Reno8-serie van Oppo wordt vandaag voorgesteld in Parijs. De kwaliteiten van het toestel liggen in het camera-eiland en de chip die de toestellen geschikt moet maken voor gamen.

Oppo keert terug naar de plaats waar het zijn intrede maakte in Europa: Parijs. Op de planning staan de aankondiging van de Reno8 en de Pro-variant van het toestel.

Camera’s als zwaartepunt

Met de grootste trots worden de camera’s van beide toestellen belicht. Deze vormen het zwaartepunt. De lenzen aan de achterzijde zijn niet bescheiden en nemen een flink stuk van het camera-eiland in. Opvallend is dat de camera’s in de twee smartphones identiek zijn qua lens en aantal megapixels.

Voor de selfiecamera haalt Oppo zijn beste paard van stal, met 32 MP kan je jezelf goed op de foto zetten. Dat is het hoogste aantal megapixels dat de smartphonemaker al in de selfie-camera integreerde. De duurdere Find X-lijn stelt het met eenzelfde kwaliteit.

Is de camera dan gewoonweg gekopieerd? Toch niet helemaal volgens Arne Herkelmann, Head of Product Management bij Oppo: “Voor het eerst wordt auto-focus naar de selfiecamera gebracht. We vinden dat foto’s ook in uitdagende lichtomstandigheden nog scherp en duidelijk moeten zijn.” Verder merken we op dat de selfiecamera zich in het midden van het toestel bevindt, terwijl Oppo traditioneel voor een positionering in de linkerbovenhoek gaat.

Filmen in het maanlicht

De hoofdcamera aan de achterzijde pakt uit met een 50 MP-sensor van Sony. Die heeft de fabrikant in samenwerking met Sony getuned voor optimale prestaties in de nieuwe toestellen. Verder is er een niet te missen groothoekcamera van 8 MP en een meer bescheiden macrolens (2 MP).

Verder is Oppo zijn eigen MariSilicon X-chip nog niet vergeten. De technologie maakt AI-ruisonderdrukking mogelijk en verzekert dat alle foto’s van HDR-kwaliteit genieten.

We kroonden de Oppo Find X5 al tot koning van de nacht en ook dit toestel zou volgens de specificaties met dat label mogen pronken. Filmen vanuit een lichte omgeving in een donkere omgeving zou door de technologie ook probleemloos moeten verlopen.

lees ook

Oppo Find X5 Pro review: koning van de nacht

Design

Oppo verpakt deze kwaliteiten in een opvallend jasje. Althans als je voor de blauw/groene-variant van het toestel gaat. Kies je voor de weerspiegelende zwarte kleur dan zal het omhoogstekende camera-eiland nog wel in het oog springen. De designkeuze uit de Find X-lijn vindt een nieuw leven in dit toestel, maar hier loopt het eiland wel door tot aan de bovenhoek van het toestel. De achterkant vloeit namelijk over in de achterzijde van het toestel zonder zichtbare scheidingslijn.

Het 120 Hz-scherm is bovendien ook nog steeds aanwezig, maar de resolutie wordt wel teruggeschroefd naar FHD. Het scherm meet 6,7-inch en heeft geen afgebogen randen, maar volgens Herkelmann moet het toestel nog steeds fijn in de hand liggen.

Chip voor de gamers

Voor de binnenzijde viel de keuze op een MediaTek Dimensity 8100-Max. Oppo laat de meer premium Snapdragon-SoC’s van Qualcomm dus links liggen. Hoewel de smartphonebouwer zonder twijfel voor MediaTek koos omwille van budgetredenen, maakt Herkelmann zich sterk dat de prestaties uitstekend zullen zijn, ook voor gamers: “Reno richt zicht tot een jong publiek waarbij gamen populair is.” Hij belooft constante prestaties zonder prestatieverlies na twee minuten gamen. Geluid bij het gamen verzorgen de dubbele speakers. Zowel in de boven- als onderzijde van het toestel weerklinkt geluid uit de speakers.

Is het toestel aan het einde van zijn batterijleven gekomen door al het werken, dan laadt de telefoon in een korte pauze van elf minuten weer halfvol. De SuperVOOC-technologie van Oppo tekent present en de lader krijgt een vermogen van 80 watt. Er is ook een autovariant bestelbaar.

Reno8

De Reno8 is het jongere broertje van de Pro-variant. Beide delen hetzelfde DNA en vertonen wat gelijkenissen, maar in de details staat het toestel net iets minder op scherp.

Voor de camera’s zijn de verschillen miniem en verdwijnen slechts de extra mogelijkheden die de MariSilicon X-chip mogelijk maakt. Welke gevolgen dat voor de fotokwaliteit heeft, tonen we binnenkort graag in de uitgebreide review van beide toestellen.

Het scherm meet nog 6,4-inch en vermindert in refreshrate naar 90 Hz. Verder beschikt de Reno8 over een MediaTek Dimesity 1300. Minder krachtige prestaties zijn dus te verwachten en ook het de geluidservaring zal verminderen doordat slechts één speaker overblijft.

Prijs en beschikbaarheid

De Pro-variant heeft een prijskaartje van 749 euro (incl. btw). De prijs van het kleine broertje komt neer op 529 euro (incl. btw), een tikkeltje goedkoper dan de Franse prijzen die op het live-event vermeld werden. Gezien de prijsgeschiedenis van het toestel en de keuze voor MediaTek in de plaats van Qualcomm hadden we een lagere prijs geschat. We zijn dan ook benieuwd het toestel live in actie te zien. Het is vanaf vandaag mogelijk om de smartphones te bestellen.

De Reno8 Pro beschikt over 8 GB RAM en 256 GB opslag. Het goedkopere broertje beschikt over dezelfde specificaties. Beide toestellen lanceren met ColorOS 12 en krijgen gegarandeerd twee grote software-updates. Eén upgrade zal binnenkort met grote waarschijnlijkheid verschijnen. Oppo lanceerde namelijk eerder deze maand zijn nieuwe Android-schil ColorOS 13. Volgens Herkelmann stond de software niet op tijd op punt om al op de Reno8 (Pro) te verschijnen. Hopelijk voorziet Oppo nog zeker twee updates daarna.

Tablet

Als kleine verrassing kondigt het merk vandaag nog aan de Oppo Pad Air naar Europa te brengen. Dat is een primeur voor Europa, eerder waren tablets voorbestemd voor de Chinese markt, het thuisland van Oppo.

De tablet heeft een 10,3-inch scherm, wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 680 en beschikt over een grote batterij van 7.100 mAh. De tablet met 4 GB RAM en 64 GB opslag komt aan een prijs van 279 euro (incl. btw), de 128 GB geheugen-variant komt aan een prijs van 329 euro (incl. btw).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home