Opgefrist Gmail-design rolt uit naar alle gebruikers

Geen warm onthaal

Gmail heeft een nieuwe look en die wordt vanaf het afgelopen weekend naar alle gebruikers uitgerold.

In februari had Google een vernieuwd design klaar voor Gmail. Gebruikers kregen toen de keuze om het nieuwe design te testen of alles nog even bij het oude te laten. Degenen die de sprong al waagden, gaven feedback waarmee verder aan het nieuwe design werd gesleuteld.

lees ook

Behoud voortaan je e-mailadres wanneer je van provider wisselt

Instellen naar eigen wens

De nieuwe look van de e-maildienst is weinig vernieuwend voor gebruikers die enkel Gmail gebruiken van het Google-aanbod.

Bron: Google

Staan er meerdere diensten geregistreerd onder je profiel, zoals Chat, Meet en Spaces, dan kan je naar al deze diensten doorklikken vanuit je inbox. Het menu aan de linkerzijde neemt dan heel wat plaats in beslag, waardoor deze aanpassing op weinig enthousiasme kan rekenen.

Bron: Google

Google is daar zelf precies van op de hoogte en geeft in de blog al aan hoe gebruikers dit menu wegkrijgen: “Gebruikers die Gmail, Chat en Meet gebruiken, kunnen aangeven welke apps ze willen opnemen in hun nieuwe overzicht door hun apps aan te passen in de snelle instellingen. Ze hebben ook de mogelijkheid om een ​​configuratie met alleen Gmail te gebruiken.”

Bron: Google

Material You

In de blog vernoemt de zoekgigant als laatste de nieuwe functie Material You. Veel woorden maakt de blogmaker niet vuil aan de nieuwe functie. Gebruikers zijn er ook niet dol op.

De functie moet er in feite voor zorgen dat Gmail hetzelfde kleurenschema als je mobiele toestel gebruikt. Sinds Android 12 is dat mogelijk. In het vernieuwde design blijkt de functie niet goed te werken en krijgt iedere gebruiker echter een blauw kleurenschema. In de uitgebreide instellingen van de e-maildienst kan je de kleuren wel terugzetten naar het oude design.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home