OnePlus breidt Nord-portfolio uit met Nord CE 3 Lite

oneplus nord ce 3 lite
Bron: OnePlus

OnePlus kondigt vandaag de nieuwste telg aan binnen de Nord-familie. De OnePlus Nord CE 3 Lite moet een gebalanceerd totaalpakket bieden aan een zeer scherpe prijs.

De OnePlus Nord CE 3 Lite 5G is officieel. De smartphone, met een naam die van je tong rolt, is de nieuwste uitbreiding van het inmiddels uitgebreide Nord-portfolio en tevens ook de perfecte opwarmer voor de OnePlus Nord CE 3 die later dit jaar zal lanceren. Niet te verwarren met de OnePlus Nord 3 die ook nog in de pijplijn zit.

Ondanks de licht verwarrende naamgeving staan alle Nord-smartphones wel voor dezelfde belofte: een perfecte balans tussen prijs, kwaliteit en prestaties leveren, met hier en daar een paar leuke extra’s. Daar slaagde OnePlus met de Nord CE 2 naar onze mening met glans in, wat de verwachtingen voor de Nord CE 3 Lite hoog legt. Het woordje ‘Lite’ impliceert wel dat dit toestel onderaan de rangorde staat, al mag dat niet blijken uit de specificaties van het toestel.

lees ook

OnePlus 11 review: in ere hersteld

Specificaties

Vergelijken we het nieuwe toestel met de voorganger Nord CE 2 Lite, dan zien we dezelfde Qualcomm Snapdragon 695-chipset. Dit is geen snelheidsmonster, maar de processor doet wat hij moet doen. Voor Europa zal OnePlus de processor koppelen aan 8 GB RAM en 128 GB opslag. Dit zou ruimschoots voldoende moeten zijn voor dagelijks gebruik, maar indien nodig kan je nog eens 8 GB virtuele RAM toevoegen via de instellingen.

De batterijcapaciteit blijft behouden op 5000 mAh, maar OnePlus trekt de oplaadcapaciteit op van 33 W naar 67 W. Hiermee ga je in een half uur van nul naar tachtig procent. De ingebouwde Endurance-technologie verdubbelt het totaal aantal laadcycli alvorens de batterij sporen van slijtage begint te vertonen. Twaalf sensoren in de smartphone controleren nauwkeurig de temperatuur, wat voorkomt dat het apparaat oververhit raakt tijdens het laden.

Het display heeft een groeispurt doorgemaakt en meet nu 6,72 inch tegenover de 6,59 inch van het vorige CE Lite-model, met een 91,4% body-to-screen-ratio en een adaptieve verversingsgraad tot 120 Hz. Aan de achterzijde beschikt over een anti-vingerafdruk-coating en een een 2,8D gebogen achterkant. Verder valt ook de 3,5 mm audiojack op, tegenwoordig bijna een zeldzaamheid geworden bij nieuwe smartphonemodellen.

Tenslotte pakt OnePlus ook graag uit met de 108 MP hoofdcamera met 3x digitale zoom. De hoofdcamera wordt vergezeld van een 2MP-dieptelens voor het nemen van portretfoto’s en een 16 MP frontcamera. De OnePlus Nord CE 3 Lite is voorzien van de nieuwste versie van OxygenOS (13.1) en je kan rekenen op twee grote software-updates en drie jaar beveiligingsupdates.

oneplus nord ce 3 lite
Bron: OnePlus

OnePlus Nord Buds 2

Onder het motto ‘twee vliegen in één klap’ kondigt OnePlus vandaag ook de Nord Buds 2 aan. Deze draadloze oortjes bieden actieve ruisonderdrukking en Basswave Enhancement. Een volledige lading kan tot zeven uur audio leveren zonder oplaadcase en 36 uur met oplaadcase. Het kost slechts tien minuten opladen om tot vijf uur gebruik te garanderen als de Active Noise Cancellation is uitgeschakeld.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Nord CE 3 Lite is vanaf 20 april te koop voor 329 euro, inclusief btw. Dat is een kleine prijsstijging van dertig euro ten aanzien van de CE 2 Lite. Beschikbare kleuropties zijn pastelgroen en grijs. De OnePlus Buds 2 zijn vanaf dezelfde datum verkrijgbaar voor 69 euro (wit of grijs).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home