OnePlus lanceert 9 en 9 Pro met focus op Hasselblad camerasetup

OnePlus 9

De OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro worden na weken van teasers nu officieel gelanceerd. Belangrijkste nieuwigheden zijn de Hasselblad-camera’s, 10-bitscherm, 50 watt draadloos laden en 12-bit RAW-foto’s.

OnePlus lanceert met de 9 en 9 Pro twee toestellen die duidelijk de lijnen van hun voorgangers verderzetten. Headliner van dienst is Hasselblad, een premium cameramerk dat een samenwerking van drie jaar heeft getekend met OnePlus. Verwacht echter nog geen hardware-integratie van Hasselblad in deze OnePlus 9-reeks. De samenwerking, eind vorig jaar ondertekend, is nog eerder pril.

Waar heeft Hasselblad wel geholpen met de nieuwe telefoons? Ze hebben de sensoren gekalibreerd en talrijke ambassadeurs van het merk samen gebracht om foto’s subjectief te analyseren. Het resultaat is volgens OnePlus duidelijk herkenbaar voor fans van het merk.

Camera’s

De grootste focus wordt gelegd op de groothoeklens die in beide toestellen een 50 megapixelsensor heeft. OnePlus wil deze lens meer naar de voorgrond brengen en het kwaliteitsverschil tussen de hoofdsensor en de groothoekvariant te elimineren. Door de hoge resolutie en een ‘Freeform’-lens kan OnePlus ook het visoog-effect beperken. Deze technologie deelt het met de Oppo Find X3 Pro die eerder deze maand werd gelanceerd. De groothoeklens wordt ook gebruikt om macro’s te schieten tot op vier centimeter van het onderwerp.

OnePlus 9 Pro

De twee toestellen verschillen in hoofdcamera. De OnePlus 9 Pro maakt gebruik van een custom Sony-sensor (1/1.43”) met een 2×2 on-chip lens (OCL), dual native ISO, DOL-HDR en 12-bit RAW-ondersteuning. In tandem met een aparte monochroom camera legt de hoofdcamera extra details vast in zwart-witfoto’s. Video is mogelijk tot 4K 120 fps of voor het eerst bij OnePlus 8K aan 30 fps.

De OnePlus 9 maakt daarentegen gebruik van dezelfde camerasensor als de OnePlus 8 Pro en biedt naast 2×2 on-chip lens (OCL) ook dual native ISO en 12-bit RAW-ondersteuning. Video beperkt zich tot 4K 30 fps.

Specificaties

Beide toestellen hebben een 120 Hz AMOLED-scherm, maar enkel de OnePlus 9 Pro ondersteunt een variabele refresh rate. Zo kan het scherm energie besparen tijdens het kijken van films (24 Hz) of foto’s (1 Hz), maar schaalt de snelheid direct op wanneer er meer interactie is. De OnePlus 9 heeft een schermdiagonaal van 6,5 inch. De OnePlus 9 Pro heeft een iets kleiner scherm dan zijn voorganger, 6,7 inch, dat over de rand heen kromt.

Binnenin het toestel heeft OnePlus alle registers open getrokken met een Qualcomm Snapdragon 888, 5G, 8 of 12 GB RAM en 65 watt snelladen waarmee je het toestel op 29 minuten van 0 naar 100 percent oplaadt. Beide ondersteunen draadloos laden, maar enkel de OnePlus 9 Pro trapt de turbo in tot 50 watt in plaats van 15 watt. Om die snelheid te halen, lanceert het merk een bijhorende draadloze snellader (69,95 euro). Hiermee kan je de OnePlus 9 Pro draadloos van 0 naar 100 percent laden op 43 minuten.

OnePlus 9

De twee toestellen krijgen gegarandeerd twee jaar software-updates en drie jaar security-updates. Enkel de OnePlus 9 Pro is IP-68 gecertificeerd en is bijgevolg water- en stofbestendig.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 9 Pro kan je nu vooraf bestellen en ligt vanaf 31 maart in de winkel. Het toestel is beschikbaar in drie kleuren: paars, groen en zwart. De versie met 8 GB RAM en 128 GB opslag kost 899 euro, 12 GB RAM en 256 GB opslag kost 999 euro.

Op de OnePlus 9 moeten we iets langer wachten. Het toestel is vanaf 26 april beschikbaar en start aan 699 euro voor de versie met 8 GB RAM en 128 GB opslag. Beschikbare kleuren zijn zwart en blauw. Wie meer wil, moet 799 euro neerleggen voor 12 GB RAM en 256 opslag. Hier kan je kiezen tussen zwart of paars.

Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home