OnePlus 7T officieel: 90 Hz-scherm en drie camera’s

Elk halfjaar mag je erop rekenen dat OnePlus een nieuw toestel op de markt brengt. Voorlopig is er nog geen teken van de Pro-versie, maar de standaard OnePlus 7T is een grondige upgrade vergeleken met zijn voorganger, de OnePlus 7.

OnePlus pakt zijn lancering dit najaar iets anders aan dan gewoonlijk. In plaats van één groot event met alle nieuwtjes, wordt eerst India bediend met een apart event. Naast de lancering van de OnePlus TV binnen die markt, wordt de OnePlus 7T al bekend gemaakt. De OnePlus 7T Pro wordt pas op 10 oktober op een Europees lanceringsevent bekend gemaakt.

De OnePlus 7T is vergeleken met zijn voorganger een flinke upgrade. Zo krijgt de 7T drie camera’s en een 90 Hz-scherm, net zoals de OnePlus 7 Pro.

Drie camera’s

Wat betreft de camera’s zit er relatief weinig verschil tussen de OnePlus 7 Pro en de OnePlus 7T. Naast de klassieke 48 megapixelcamera is er nu ook ruimte voor een breedhoek- en telefotovariant. De specificaties lijken sterk op de 7 Pro, uitgezonderd de optische zoom. De OnePlus 7T heeft maar een 2x zoom, vergeleken met de 3x zoom in de OnePlus 7 Pro. Vooraan zit dezelfde selfiecamera als de OnePlus 7 in een notch verwerkt.

OnePlus heeft de camera’s geoptimaliseerd om betere macro-foto’s te nemen. Tot op een afstand van 2,5 cm kan de 7T een scherp resultaat afleveren. Je kan ook voortaan wisselen tussen lenzen in het midden van een video-opname.

Geen prijzen

Het 90 Hz-scherm was op de OnePlus 7 opvallend afwezig, maar wordt nu wel in de OnePlus 7T gestopt. De schermresolutie blijft hetzelfde, 1080p in de breedte, maar het toestel (en het scherm) wordt iets langer. De OnePlus 7T heeft een schermdiagonaal van 6,55 inch, vergeleken met de 6,41 inch in de OnePlus 7, en wordt aangedreven door Qualcomms laatste nieuwe Snapdragon 855+.

De batterij krijgt een kleine upgrade van 3.700 mAh naar 3.800 mAh en net als de OnePlus 7 Pro kan de OnePlus 7T nu Warp Charge gebruiken (snelladen aan 30 watt). Volgens de fabrikant is het toestel hiermee binnen een uur volledig opgeladen. De twee opslagcapaciteiten, 128 GB en 256 GB, worden beide met 8 GB RAM geleverd. De OnePlus 7T is het allereerste toestel dat Android 10 standaard aan boord heeft, hier in de vorm van OxygenOS.

De OnePlus 7T Pro blijft voorlopig geheim en ziet op 10 oktober pas het levenslicht bij de Europese lancering. Tot dan moeten we ook wachten op de prijs van de OnePlus 7T en de beschikbaarheid. We hebben op de redactie de OnePlus 7T al binnen om te testen, maar we wachten met de review tot de prijs bekend is gemaakt.

Gerelateerd: OnePlus 7 Pro review: Never Settle, niet gelogen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home