HMD Global lanceert duurzame Nokia Circular leasingformule

Nokia G60 5G

Hoe langer je een Nokia smartphone gebruikt binnen Circular, hoe meer ‘seeds’ je ontvangt die je kan besteden aan een reeks goede doel gericht op duurzaamheid en liefdadigheid.

HMD Global, de licentiehouder achter de Nokia smartphones, kondigt Circular aan. De nieuwe abonnementsformule combineert de leasing van een smartphone met een duurzaam doel binnen het ‘Seeds of Tomorrow’-programma.

Hoe langer iemand een toestel houdt, hoe meer ‘seeds’ men ontvangt om te besteden aan een reeks goede doelen gericht op duurzaamheid en liefdadigheid: bomen planten, koolstof uit de atmosfeer halen, plastic uit rivieren verwijderen of connectiviteit bieden aan mensen in nood.

  • Samen met Ecologi zullen ‘seeds’ worden gebruikt voor het verantwoord planten van bomen of het verminderen van koolstof over de hele wereld.
  • ‘Seeds’ geplant met ClearRivers zullen plastic afval uit rivieren verwijderen.
  • Met The Unconnected helpen ‘seeds’ om connectiviteit te bieden aan degenen die dat het meest nodig hebben.

Recyclage

Circular stimuleert gebruikers om hun telefoon langer te houden met een reeks beloningen die het milieu ten goede komen. Binnen het abonnementsmodel worden Nokia-toestellen gerecycleerd, opgeknapt en opnieuw geabonneerd of ze gaan naar liefdadigheidsinstellingen die ze het meest nodig hebben.

Nokia G60 5G

Abonnees hebben de volledige vrijheid om het abonnement te kiezen en te wijzigen. Eventuele schade, verlies of diefstal wordt afgehandeld zonder aparte maandelijkse kosten, en een snelle vervanging wordt geregeld indien nodig.

Prijs en compatibele toestellen

Circular initieel enkel gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarna volgen andere markten volgens HMD Global. Volgens HMD Global CEO Florian Seiche wordt later dit jaar ook een zakelijke variant van Circular geïntroduceerd voor kmo’s en enterprise.

Niet de hele Nokia line-up is onmiddellijk compatibel met Circular. In het begin worden vier toestellen ondersteund:

  • Nokia X30 5G (vanaf eind september verkrijgbaar)
  • Nokia G60 5G
  • Nokia T10
  • Nokia T21 (vanaf half oktober verkrijgbaar)

Maandelijkse prijzen variëren van 12 euro voor de Nokia T10 tot 30 euro voor de Nokia X30 5G. Beide modellen werden samen met Circular aangekondigd en hebben zelf ook duurzame eigenschappen. HMD Global blijft eigenaar van elk toestel. Er is geen mogelijkheid om het Nokia-toestel over te kopen. Het abonnement is maandelijks opzegbaar via de gelijknamige Circular-app. Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

Van zodra Circular in de Benelux beschikbaar is, lees je het op ITdaily.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home