Nieuwe ThinkPads van Lenovo komen met wereldwijde ondersteuningsformule

Lenovo lanceert op MWC nieuwe laptops in zijn ThinkPad-gamma. Daarnaast pakt de fabrikant uit met Premier Support Plus: een dienst die wereldwijd bliksemsnelle ondersteuning garandeert.

Op MWC in Barcelona introduceert Lenovo een fikse vernieuwing van zijn zakelijk laptopportfolio. We zien heel wat nieuwe ThinkPads, maar daarnaast valt ook een nieuwe ondersteuningsformule op: Lenovo Premier Support Plus.

Vlasvezel

Laten we eerst eens naar de nieuwe laptops kijken. Vorig jaar introduceerde Lenovo de ThinkPad Z-reeks. De Z-laptops vielen op door de AMD Ryzen-processors binnenin, maar ook dankzij de focus op ecologie. Dit jaar pakt Lenovo op MWC uit met een opfrissing van het Z-gamma. Concreet verschijnen zowel de ThinkPad Z13 Gen 2 als de Z16 Gen 2. Beide laptops komen met de nieuwste mobiele processors van AMD onder de motorkap. Dat zijn CPU’s uit de AMD Ryzen 7000-reeks. Die reeks bevat CPU-modellen die nieuw zijn, maar ook oudere. Vergeleken met de CPU’s van Intel nog steeds bijzonder competitief.

Je kan de laptops configureren met maximaal 32 GB RAM en een 2 TB-SSD. De toestellen zien er net als vorig jaar iets anders uit dan het gros van de ThinkPad-reeks, met dank aan een zichtbare behuizing voor de FHD-camera bovenaan, maar ook de materialen. Zo kan je de ThinkPad Z13 Gen 2 bestellen met een behuizing die voor een stuk vervaardigd is een vlasvezel: een afvalproduct van de landbouwindustrie.

ThinkPad X met Intel

Voor de ThinkPad X13 Gen 4 en de X13 Yoga Gen 4 integreert Lenovo de recentste Raptor Lake-processors van Intel. Wie niet geïnteresseerd is in Intels dertiende generatie van Core-CPU’s, kan bij de niet flexibele ThinkPad X16 kiezen voor een AMD Ryzen 7000 Mobile-processor. De laptop is verder configureerbaar met een 13,3 inch 2,8K oledscherm. Lenovo pakt nog uit met technologie die blauw licht in het scherm moet inperken, maar onderzoek wees al uit dat daar geen aantoonbare gezondheidsvoordelen mee verbonden zijn.

Lenovo maakt verder van de gelegenheid gebruik om de ThinkPad T-, E- en L-reeksen op te frissen. De nieuwe toestellen zijn een beetje aangepast vergeleken met de vorige generatie, maar bevatten geen drastische vernieuwingen. Tot slot toont Lenovo een nieuwe ThinkCentre Tiny-In-One (TIO). Dat is een all-in-one-systeem met ruimte voor een modulaire computermodule. Zo kan je het pc-deel van de aio vernieuwen zonder het scherm weg te gooien.

Duurzaamheid en ondersteuning

Lenovo wijst op verschillende ecologische inspanningen in de bouw van de laptops, zoals de integratie van duurzame en gerecycleerde materialen en doordachte verpakkingen met bamboe in de plaats van plastic. De fabrikant heeft vertrouwen in z’n toestellen, maar weet dat toestellen soms toch stuk gaan. Met dat in het achterhoofd introduceert Lenovo zijn Premier Support Plus.

Lenovo Premier Support Plus is een ondersteuningscontract waarbij klanten overal ter wereld en op eender welk moment in contact kunnen treden met een technicus. Is er toch iets definitief kapot, dan komt er iemand ter plaatse en krijgen klanten voorrang wat betreft de beschikbaarheid van reserve-onderdelen. Als deel van de Plus-versie garandeert Lenovo bovendien dat je te allen tijde de drive van het toestel in kwestie kan bijhouden. Zo lopen data daarop geen risico, wat handig kan zijn voor compliance in gereguleerde sectoren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home