MSI lanceert nieuwe Creator-laptops voor creatieve professionals

MSI pakt uit met drie nieuwe workstations gericht op creatieve professionals. De Creator Z16, M16 en Creator 17 zijn alle drie gebouwd rond de nieuwste processors van Intel en GPU’s van Nvidia.

MSI introduceert drie nieuwe toestellen in zijn portfolio van workstations gericht op creatieve professionals. Het gaat om de Creator Z16, Creator M16 en Creator 17. De drie toestellen hebben Intels nieuwste generatie processors aan boord en zijn configureerbaar met Nvidia’s GeForce RTX-kaarten, die dankzij de Studio-drivers ook geschikt zijn voor professioneel gebruik.

Creator Z16 en M16

De Creator Z16 heeft een 16 inch 16:10 scherm met dunne randen. Het display heeft een 2K-resolutie en haalt volgens MSI 100 procent DCI-P3-kleurendekking. De laptop komt met een Intel Core i7-chip van de elfde generatie en is configureerbaar met Nvidia GeForce RTX 3060. De RAM is uitbreidbaar tot en met 64 GB en de opslag bestaat uit twee M.2 NVMe-SSD’s die PCIe 4.0 ondersteunen. Wat poorten betreft voorziet MSI twee USB 4 Type-C-poorten met bijhorende Thunderbolt 4-ondersteuning, naast USB 3.2 Type A en een microSD-kaartlezer. De uit de kluiten gewassen workstation weegt 2,2 Kg.

lees ook

MSI Summit E15 review: belangrijke stap richting zakelijke markt

De Creator M16 is een licht-versie van de Z16 voor wie voldoende heeft aan mildere specificaties. Voor dit toestel kan je maximaal kiezen voor een Nvidia GeForce RTX 350 Ti en de opslag is met een enkele M.2 NVMe-SSD op PCIe 3-snelheden iets beperkter. Bovendien heeft deze laptop maar één USB C-poort en ondersteunt die enkel USB 3.2 en dus geen USB 4 en Thunderbolt 4. Verdere specificaties leunen aan bij de Z16 en ook het gewicht is gelijkaardig.

Creator 17

De MSI Creator 17 springt in het oog dankzij het Mini LED-display gebaseerd op AUO AmLED-technologie. Het 4K-display heeft een helderheid van 1.000 nits en moet een erg breed kleurbereik hebben. Deze 17,3 inch-laptop is de krachtpatser van de groep. Je kan het toestel configureren met Intel Tiger Lake Core i9 en Nvidia GeForce RTX 3080. Ook deze laptop kan overweg met maximaal 64 GB aan RAM.

Voor opslag krijg je opnieuw twee SSD’s, waarvan één PCIe 4 ondersteunt en één met PCIe 3 in theorie iets trager is. Je krijgt twee USB Type C-poorten en dat kan voor enige verwarring zorgen, aangezien slechts één van die poorten ook USB 4 en Thunderbolt 4 met power delivery ondersteunt. De andere is een klassieke USB 3.2-poort. De laptop moet 2,45 kg wegen.

Alle laptops zijn volgens MSI binnenkort verkrijgbaar. Een adviesprijs geeft de fabrikant nog niet mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home