Asus wil NUC-computers op maat maken

asus nuc

Om NUC-pc’s aantrekkelijker te maken voor industriële en edge-toepassingen, zal Asus bedrijven de mogelijkheid geven om een mini-pc op maat te laten maken.

Voor het eerst sinds Asus de NUC-reeks officieel overnam van Intel, laat het bedrijf aan The Register in zijn kaarten kijken hoe het het product nieuw leven wil inblazen. Asus is ervan overtuigd dat er een grote markt bestaat voor de minicomputertjes en wil vooral industriële klanten aanspreken. Voor dit segment zal Asus met een aanbod komen waarbij klanten de NUC op maat van hun noden kunnen laten maken.

Op die aangepaste machines kan de klant bijvoorbeeld naar hartenlust I/O-opties op het moederbord toevoegen. Daarbij hoeven ze niet binnen de typische vormfactor van 4 inch op 4 inch te blijven. Asus beschikt nu over de licenties voor deze vormfactor, maar meent ook aangepaste ontwerpen te kunnen aanbieden als de klant dat wenst.

Living on the edge

Een markt waar Asus met lonkende ogen naar eigen kijk voor zijn NUC-computers, is de edge. Edge computing wordt verwacht over enkele jaren minstens even lucratief als de publieke cloud te zijn. Om zware workloads uit de cloud te trekken en op lokale apparaten te draaien is veel rekenkracht nodig. Asus meent dat een NUC-pc hiervoor de ideale oplossing kan bieden. De fabrikant heeft nu al met mini-computers met Google’s Coral-TPU’s in het portfolio zitten.

lees ook

Drijft AI ons steeds verder richting de edge?

De NUC-pc’s die Asus sinds september verkoopt, zijn op dit moment nog de oude modellen van Intel. Het bedrijf wil spoedig wel de eerste modellen die het zelf produceerde in de markt zetten. Asus mikt hiervoor op het eerste kwartaal van 2024, met mogelijk dit jaar nog een eerste aankondiging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home