Vouwbare Motorola Razr-smartphone lanceert in België

Motorola brengt een vouwbare smartphone naar Europa. De Razr moet de concurrentie aangaan met de Samung Galaxy Z Flip 4.

Op de Chinese en Amerikaanse markt is de Motorola Razr geen onbekende meer. Voor Europa zit het lint er nog rond, maar is het cadeau wel eerder tweedehands. Bij de eerste en tweede generatie speelden we namelijk niet mee. De derde generatie is sinds augustus in China verkrijgbaar en eindigt zijn trektocht nu in Europa.

Kinderfouten weg

Voor de Europese markt belooft er dus een toestel te lanceren waar de kinderfouten al uit werden gefilterd. “We presenteren een vouwbare smartphone die dezelfde prestaties neerzet als een vlaggenschip”, geeft Thomas Milner, Head of Global Product Marketing, mee tijdens de persaankondiging.

Het binnenste scherm is 6,7 inch (POLED) en heeft een refreshrate van 144 Hz. Voor de binnenkant kiest Motorola ook niet flauw: de Qualcomm Snap Dragon 8+ Gen 1 tekent present. Het gaat om de nieuwste chip van Qualcomm die beter presteert (+10%) met minder energieverbruik (-30%).

Bron: Motorola

Voor de cameraspecificaties haalt Milner uit naar andere vouwbare toestellen. “De Razr beschikt over de meest geavanceerde camera van alle vouwbare toestellen.” Dat komt in de praktijk neer op een 50 MP-hoofdcamera (f/1.8, 2.0μm). In de tweede lens zit een 13 MP-groothoekcamera die dubbel dienstdoet als macrolens.

Aan de voorzijde is nog een selfiecamera van 32 MP te vinden. De camera moet voldoende megapixels hebben om aan videovergaderingen te kunnen deelnemen. De Razr werd namelijk zo ontwikkeld dat de selfiecamera ook werkt als de telefoon half opengeklapt wordt. Daardoor kan je het toestel zoals een laptop op tafel plaatsen en handsfree deelnemen aan vergaderingen. Om je stem ook dan nog goed te laten doorkomen, vangt de smartphone geluid op via drie microfoons.  

Minder batterij nodig

De batterij zelf beschikt over 3.500 mAh, die je oplaadt met een 30 watt-lader. Daar merken we toch dat een vlaggenschip van een concurrent beter zal aanbieden. Voor een smartphone met twee schermen houden we ons hart vast voor de gebruikservaring. Volgens Milner zal dat echter geen problemen geven. “Je kan alles doen terwijl je smartphone dichtgeklapt is, alleen op een smaller scherm. Dat verbruikt dus veel minder batterij.”

Het scherm aan de voorkant vormt het paradepaardje van de Razr. Het scherm kan alle applicaties draaien, terwijl de weer-, agenda- en e-mailapp echt op het formaat (2,7 inch) van dit scherm werden aangepast. ’s Nachts kan je verder de telefoon als wekker op je nachtkastje laten openstaan. Met dit scherm heeft Motorola een sterke troef in handen tegenover Samsung die het tweede scherm bijna niet benut en het net toelaat om het uur en meldingen te bekijken.

lees ook

Plooibare telefoons getest: de toekomst of aanstellerij?

Tweedehands cadeau

Alleen de eerdere lancering in China geeft nadelen voor Europese consument. De Motorola Razr lanceert met Android 12, terwijl Android 13 sinds de zomer actief is. Het gaat dan nog om de pure Android-schil die fabrikanten nog naar hun eigen hand moeten zetten. Dat kost tijd en die geven we graag, maar in ruil daarvoor verwachten we wel een extra Android-update. Daar stelt Motorola teleur, er worden twee OS-updates verzekerd, samen met drie jaar beveiligingsupdates.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home