Motorola lanceert langverwachte vouwbare Razr-smartphone

Motorola Razr

Na Huawei en Samsung, volgt Motorola de trend van vouwbare smartphones met de Razr. In tegenstelling tot de andere twee fabrikanten, focust Motorola op een compact concept en een iconisch design.

In Europa heeft het Razr-submerk van Motorola geen potten gebroken, maar in de VS en andere delen van de wereld draagt het dezelfde iconische status als de Nokia-telefoons bij ons. Tezamen met de opmars van de smartphone verdween het merk naar de achtergrond, maar Lenovo (eigenaar van Motorola) vindt dat de tijd rijp is om het merk nieuw leven in te blazen.

De Motorola Razr is een vouwbare smartphone, die opengeklapt een 6,18 inchscherm toont. Hiermee krijg je bijna dezelfde schermgrootte als bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S10. Opgevouwen heb je een compact toestel met een klein aanraakscherm aan de buitenkant om kant-en-klare info te tonen.

Specificaties

Het primaire OLED-scherm binnenin heeft een schermresolutie van 876 x 2.142 pixels. Het secundaire aanraakscherm aan de buitenkant meet 2,7 inch en moet het doen met 800 x 600 pixels. Het toestel is beschikbaar in 64 en 128 GB opslag en draagt 4 of 6 GB RAM, afhankelijk van de gekozen opslag. Binnenin wordt alles aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 710.

Motorola Razr

De batterij is niet bijzonder groot voor een 6,18 inchtoestel: 2.510 mAh. Onderaan is er ruimte voor een USB-C-aansluiting. De Razr heeft geen hoofdtelefoonaansluiting verwerkt in het toestel. De 16 megapixelcamera achteraan wordt bijgestaan door een 5 megapixel selfiecamera aan de binnenkant. Opengeklapt meet de Razr 6,9 mm dik aan het scherm. Dichtgeklapt is het toestel 14 mm dik, dunner dan de Galaxy Fold, die 15,5 mm dik is.

Zero-gap

Net als de Samsung Galaxy Fold vouwt de Motorola Razr naar binnen om het plastic aanraakscherm te beschermen. Het vouwmechanisme van Samsung was een van de redenen dat de fabrikant de lancering van het toestel een half jaar heeft moeten uitstellen. De open ruimtes tussen het scharnier maakten het toestel vatbaar voor stof of zand. Motorola claimt dat het een ‘zero-gap’ scharnier heeft ontwikkeld. De fabrikant heeft alvast een patent op zak, mocht iemand het willen kopiëren.

De ‘kin’ onderaan het toestel bevat de vingerafdruksensor. Het toestel is gemaakt van roestvrij staal en Gorilla Glass, uitgezonderd het plastic scherm. Er zit geen veer in het scharnier om de Razr met een druk op de knop open te klappen. Je moet je vinger tussen het vouwbaar scherm duwen om het te openen. Aan de zijkant is er plaats voor een aan-uitknop en een volumetoets.

Motorola Razr

Kleine interacties

Het kleine scherm aan de buitenkant toont volgens Motorola basis app-functies en snelle interacties. Zo kan je de 16 megapixelcamera gebruiken als selfiecamera wanneer het toestel gesloten is, door op het kleine scherm te interageren.

Wat onmiddellijk opvalt, is dat het scherm heel strak gespannen is en geen ‘vouw’ vertoont waar het toestel plooit. De Samsung Galaxy Fold heeft hier wel last van en de Huawei Mate X toont dan weer ‘golven’ op het scherm waar het naar binnen plooit. Wanneer het toestel is dichtgeklapt, zit er geen ruimte tussen de twee schermhelften zoals bij de Galaxy Fold het geval is. Het resultaat is veel strakker, maar we vragen ons af wat de impact van een zandkorrel zal zijn wanneer die wordt geplet tussen de twee schermhelften.

Motorola Razr
Motorola Razr
Motorola Razr

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home