Modulaire Framework Laptop 13 krijgt Core Ultra en beter scherm

Framework lanceert nieuwe opties voor zijn modulaire Laptop 13. Die kan je voortaan upgraden of nieuw kopen met een beter scherm, een betere webcam en een Intel Core Ultra-CPU.

Framework introduceert nieuwe opties voor zijn Laptop 13. Bij andere fabrikanten zouden we spreken van een nieuwe versie van de laptop, maar dankzij het modulaire en upgradebare concept van de Framework Laptop 13 is dat hier niet het geval. Het bestaande chassis blijft bestaan en gebruikers kunnen hun eigen toestel upgraden indien ze dat willen.

Webcam, scherm en processor

Ben je bijvoorbeeld niet wild van de webcam? Dan kan je de oude versie vervangen door een nieuwe 9,2 MP-sensor met pixel binning-technologie. Die moet betere FHD-resultaten leveren, ook bij weinig licht.

Volstaat het 60 Hz-scherm met zijn 2.256 x 1.504 pixels niet meer? Dan kan je dat uit je laptop klikken en een nieuw display met 2.880 x 1.920 pixels en 120 Hz installeren. Het scherm heeft een matte afwerking en 500 nit-helderheid. Je kan beide opties ook kiezen voor een splinternieuwe Laptop 13.

Framework omarmt ook de nieuwste Core Ultra-processors van Intel. Wie één van die nieuwe chips in z’n laptop wil, kan niet zomaar een module vervangen. De CPU is immers gelinkt aan het moederbord en de koeling, dus deze aankondiging heeft wel betrekking op nieuwe modellen.

Uniek in de markt

Framework lanceerde de Laptop 13 in 2021 en bracht die later naar België. Het originele chassis heeft al tal van upgrades gekregen en Framework wil het modulaire concept blijven ondersteunen. Framework wil gebruikers meer controle geven over de laptops die ze kopen, en omarmt zo een duurzaam model waarbij één of twee verouderde componenten geen reden zijn om een laptop volledig weg te gooien. Die mate van upgradebaarheid is uniek in de markt.

lees ook

Framework Laptop 13 review: rolmodel voor andere fabrikanten

In onze review van de Laptop 13 eind 2023 waren we niet alleen gecharmeerd door het concept, maar kon de laptop ons ook functioneel bekoren. Enkel de batterijduur en de luide ventilator waren werkpuntjes. Beide punten pakt Framework aan met de Core Ultra-editie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home