Microsoft werkt aan opvolger Surface Book 3

Microsoft sleutelt aan een nieuwe high-end laptop die de Surface Book-reeks moet opvolgen. Het toestel zou in de herfst verschijnen.

Deze herfst wil Microsoft een opvolger voor de Surface Book 3 lanceren. Dat weet Windows Central. Het nieuwe toestel zou geen Surface Book 4 worden, maar een pc onder de Surface Laptop-vlag. Microsoft lijkt van plan om komaf te maken met het afneembare scherm en richt zich meer op een traditionele clamshell-vormfactor.

Specificaties

Dat moet Microsoft helpen in het ontwerp van een krachtiger toestel. De hardware hoeft zo immers niet meer achter het scherm te zitten, waardoor componenten meer ruimte krijgen. De Surface Book-reeks richtte zich op creatieve professionals maar had al bij al relatief bescheiden hardware aan boord. Zeker de processor was niet zo spectaculair. Met een traditioneler design kan Microsoft krachtigere chips omarmen of zelfs breed voor AMD kiezen.

Langs de grafische kant zou Microsoft opnieuw in zee gaan met Nvidia. Je mag dus een RTX-kaart met ray tracing verwachten. De kans is groot dat de kaart in kwestie opnieuw een variant op maat van de laptop wordt. Verder zou het toestel een scherm van ongeveer 14 inch meekrijgen. In navolging van smartphones overweegt Microsoft een dynamische refresh rate, die tussen de 60 Hz en de 120 Hz kan variëren.

Officieel kondigde Microsoft nog niets aan, maar de lancering staat naar alle waarschijnlijkheid gepland voor begin oktober met beschikbaarheid voor het einde van die maand. Gezien de timing zal het toestel Windows 11 draaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home