Microsoft vervangt fysieke Build-conferentie door virtueel event

microsoft build ceo satya nadella
-

Ook Microsofts ontwikkelaarsconferentie Build zal dit jaar niet doorgaan. Tenminste, niet fysiek. De reus uit Redmond kiest, net als heel wat andere bedrijven, voor een virtueel evenement uit voorzorg voor het coronavirus.

Build 2020 zou normaal doorgaan van 19 tot 21 mei in Microsofts thuisbasis Seattle. Dat wordt nu een virtueel evenement in dezelfde periode, zo meldt ZDNet. Microsoft nam de beslissing uit voorzorg om verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. Eerder annuleerde het bedrijf ook al enkele kleinere evenementen.

“De veiligheid van onze gemeenschap is een topprioriteit. In het licht van de gezondheidsaanbevelingen voor de staat Washington, zullen we ons jaarlijkse Microsoft Build-evenement voor ontwikkelaars aanbieden als een digitaal evenement, in plaats van een persoonlijk evenement”, klinkt het in een reactie van Microsoft.

Op moment van schrijven is de communicatie op de officiële eventpagina van Build nog niet aangepast. Microsoft voerde eerder wel al een terugbetaalbeleid in voor bezoekers die een ticket voor Build hadden gekocht, maar uiteindelijk niet naar de conferentie zouden kunnen komen als gevolg van coronamaatregelen.

5.000 bezoekers

Microsoft Build trekt jaarlijks meer dan 5.000 bezoekers en is een belangrijk moment voor het bedrijf om aan ontwikkelaars te tonen waar het mee bezig is. Dit jaar wordt verwacht dat Windows 10X en de strategie rond de nieuwe Surface Neo en Duo centraal zullen staan, alsook de ontwikkelingen rond Azure en IoT.

De annulatie van het fysieke event was te verwachten. Gezien de huidige crisis zijn grote bijeenkomsten van mensen af te raden om de verspreiding van het virus onder controle te houden. Zo was het Mobile World Congress in Barcelona eind februari de eerste grote techbeurs die werd afgelast. Ook onder meer Google, Nvidia, Adobe en Facebook annuleerden reeds hun grote techconferenties. In eigen land besloot de organisatie van de grootste Belgische IT-beurs, Infosecurity, om het event van deze maand naar mei uit te stellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home