Microsoft stopt met Windows 10 Mobile, stelt iPhone of Android voor

microsoft lumia windows phone

Microsoft zet de ondersteuning van Windows 10 Mobile eind dit jaar definitief stop. Hoewel al sinds 2017 geen nieuwe features meer worden ontwikkeld, werd het OS nog steeds onderhouden met security- en stabiliteitsupdates. Dat stopt vanaf december.

“Windows 10 Mobile, versie 1709 (uitgebracht in oktober 2017) is de laatste versie van Windows 10 Mobile en Microsoft zal de ondersteuning beëindigen op 10 december 2019”, klinkt het in een geüpdatete FAQ over de levenscyclus van Windows Mobile.

Microsoft adviseert iedereen die vandaag nog Windows 10 Mobile gebruikt om in de komende maanden over te stappen naar Android of iOS.

Nadat de ondersteuning in december wordt stopgezet, blijft het nog drie maanden mogelijk om een back-up te maken van toestelinstellingen en sommige applicaties. Vanaf 10 maart 2020 wordt ook die functionaliteit beëindigd.

Sommige diensten, waaronder het uploaden van foto’s en het herstellen van een apparaat vanaf een back-up, kunnen nog tot 12 maanden na het einde van de ondersteuning blijven werken, laat Microsoft nog weten.

Nieuwe strategie

In juli 2017 zette Microsoft al een punt achter de ondersteuning van Windows Phone 8.1. Microsoft heeft zijn mobiele strategie de laatste jaren verschoven van hardware en een eigen OS naar een ecosysteem van apps en diensten op Android en iOS. Een strategie die zijn vruchten afwerpt.

Met de Your Phone-app slaat Microsoft een brug tussen Windows en je niet-Windows-smartphone: Vooral Android lijkt te worden omarmd als de nieuwe mobiele versie van Windows, met een eigen Microsoft-launcher en aankomende ondersteuning voor het spiegelen van apps.

Gerelateerd: Windows 10 toont binnenkort je smartphonescherm op je pc

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home